Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač se symetrickým napájením

Od: blechta® odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

Mám menší dotaz, Dostal jsem k narozeninám Stavebnici zesilovače (EZK KSD7251 SX) 2x70W na moje reprobedny Tesla ARS 1058 (vím že s orig. tela zes. by to hrálo líp ale nemám na tyhla hračky money :) ) ale je se symetrickým napájením - čemuž nerozumím a nechápu to ani podle schématu, je tam přípojka +Uz a -Uz a pak je tam ještě GND ketré s -Uz není spojené. Jak to tedy mám napojit na obyčejný zdroj ketrý má +12V a zem?

Schéma:

doplněno 24.11.13 20:29:

Jaj, asi si budete muset otočit monitor :D

Zesilovač se symetrickým napájením

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Budte si muset postavit symetrický zdroj.

I kdyby zapojení nebylo na symetrický tak těch 12V je málo...

Počítejte ještě pár set kč na zdroj...a trochu práce..

doplněno 24.11.13 21:01:

třeba... zewel.tuliscz.com/...

hodnocení

No to uje právě ten problém, já asi na to peníze mít nebudu... takže to nejde zapojit nějak nesymetricky?

Pokud ne tak jestli máte tu trpělivost, mohl by jste mi dát přiklad nějakého takového zdroje (max. odběr je 4A)

doplněno 24.11.13 21:13:

na tom papíře je napsáno že napájecí napěťí je 10-31V

jabraka*
hodnocení

0x

Postavit k zesilovači zdroj budeš muset tak,jako tak.Tady jde o trafo s dvojitým sekundárem,tedy zdvojeným vinutím.Dnes se dá takový zdroj postavit za několik stovek.Ideální je dostatečně výkonný toroidní síťový transformátor.

JABRAKA

doplněno 26.11.13 10:42:

ges.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]