Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Německé titulky

Od: josefinka odpovědí: 1 změna:

Zdravím, učím se němčinu, sleduji něm. tv a protože je řeč na mě moc rychlá, .potřebuji ještě zrakovou oporu. Se čtením rozumím zatím lépe. Na 2 stanicích se mi občas podaří najít německé titulky pro neslyšící, ale jen někdy a málo. Prý jsou ale skryté titulky tak jako u nás i v Německu, ale vyvolávají se jiným číslem. U nás je to 888, nevíte jak v Německu či Rakousku? A nemáte s tím nějakou zkušenost, na kterých stanicích je to nejlepší? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
ARD - 150, ZDF a 3SAT 777, RTL, PRO 7 asi nemaji ST... na webu jsem našel v diskuzi jen toto : Vymakané titulky mají německé veřejnoprávní televize. Každá důležitá postava má svoji barvu titulků a titulkovány i jsou různé zvuky (např. "pes zaštěkal", "zaznívá dramatická hudba" atd.). Němci kromě toho mají pro nevidomé a zrakově postižené tzv. Hörfilmy, kde na jednom kanále je normální zvuk a na druhém popis děje - něco na způsob rozhlasové hry. Vypadá to sice absurdně - televize pro slepé - ale zřejmě to funguje. snad dá někdo víc info

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]