Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky telefon vybrat?

Od: martina4* odpovědí: 29 změna:

Ahoj, budu kupovat novy telefon a uz vybiram mezi : HTC DESIRE X

HUAWEI ASCEND G 510

NOKIA LUMIA 520

Ktery je nejlepsi? Diky Martin

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edge*
hodnocení

1x

Pokud Ti nebude vadit operační systém v Lumii 520 nic lepšího za tu cenu v současné době nenajdeš. Android do 5tis. není zrovna ideál. Windows Phone je ideální systém pro nenáročné, není potřeba nic zbytečně nastavovat instalovat, vše potřebné funguje již po prvním spuštění a přihlášení se na svůj účet.

Mohu se zeptat co za telefon máš teď? Ideální by bylo si dopředu založit email na outlook.com a kontakty ze současného telefonu přehrát do Skydrive. Když se potom při zapnutí Lumie přihlásíš na svůj účet na outlooku kontakty se ti automaticky synchronizují. (to lze samozřejmě provést i na Androidu při založení gmail)

doplněno 19.11.13 12:26:

@jayeles Nokia že je značka celkově špatná a pomalá? A to vám kdo na ulici pověděl? Přestaňte se ovlivňovat lidmi co otom nic neví a raději si telefon osobně vyzkoušejte někde na prodejně. V ceně do 5000 je u androidu úplně jedno co za značku to má všechno je to na jedno brdo stačí se rozhodnout podle designu...

doplněno 20.11.13 00:23:

Tak oproti Vodafonu Smart 2 bude v ceně kolem 5000 svižnější cokoliv. Ale Lumia 520 dokáže za tu cenu předvést stejně muziky jako i dražší zařízení. Jediné, kde by mohl být problém jsou náročné hry, ale myslím že to u tebe nehrozí že?

pfpetr*
konecne nekdo znaly
martina4*
hodnocení

Mam Vodafon Smart 2, je hrozne pomaly a ma maly display a mam ho praskly. Martin

martina4*
hodnocení

Hry nehrju vubec. Znas tento telefon?

GIGABYTE GSmart Roma R2 černý

Ma slusne parametry

edge*
Ne tento telefon vůbec neznám. Pokud se díváš hlavně na parametry co říkáš na Lenovo A820? mobilni-telefony.heureka./... Problém by mohl být jedině v 4,5"displeji jeslti by pro tebe nebyl moc velký. Osobně si o těchto mobilech myslím, že sice mají parametry za tu cenu o třídu výš, ale kvalita zpracování nulová, podpora od výrobce nulová a najdeš tam plno drobností co ti budou časem vadit. O gigabite i Lenovu se píše že ne všechen obsah telefonu je v češtině. Zhruba 20% je anglicky, většinou v nastavení a podobně. Lze vyřešit přehráním ROM ale to je spíš pro zkušenější. Dále si někteří stěžují na tragicky pomalé načítání GPS pozice. Bude toho určitě víc, nemám moc času víc si otom zjišťovat. No prostě je to skvělý poměr cena/výkon ale nebude to bez kompromisů za tuto cenu. Já ti nechci Windows Phone vnucovat ale doporučím ti aby jsi někde v elektru, kde mívají telefony zapnuté si nějaký mobil s windows phone vyzkoušel. Takhle na první pohled se ti bude systém zdát zmatkový a nepřehledný ale pokud si ho pořídíš tak během jednoho dne si na to zvykneš a po týdnu již nebudeš chtít nic jinýho. Lumia 520 má sice "pouze"2× 1Ghz procesor a 512 RAM ale u WP se právě nemusíš dívat co to má za parametry, vše šlape jako hodinky a za cenu začínající už od 3000Kč je to prostě to nej co můžeš koupit. U Windows Phone prostě nemusíš nic řešit, koupíš-zapneš-používáš U některých prodejců není problém si vyžádat aby ti mobil zapli a představili. Nebo i v některých pobočkách operátorů mají mobily zaplé k vyzkoušení. doplněno 21.11.13 23:14: Lenovo má ve světě docela dobrý slovo. V ČR bohužel prodává pouze tyto levný "hračky". V podstatě se mu daří lépe než většina značek s Androidem... U nás těžko říct jak je to se servisem... Huawei je tady už docela zajetej a se servisem by neměl být problém. Každopádně i Lenovo ti musí prodejce od koho to koupíš seservisovat jen otázka jeslti mají díly a jestli se nemusí objednávat ze zahraničí. Ale tím tě jen zase matu. Už jsem psal, že v této cenové relaci je úplně jedno do čeho pujdeš. Huavei, Lenovo Gigabite a jiné takové značky ti dají výkon ale to je vše. Ostatní značky jsou oproti nim předražené ale zase dostaneš alespoň první rok určitou podporu a servisy jsou na ně plně připravený. Popravdě to Lenovo mě docela překvapilo a kdyby mě nebylo líto 4000 tak to jen tak natruc koupim abych vyzkoušel jak v tom android šlape :D Nebo jako náhradní mobil ale já jsem magor do WP a koupil bych jedině Lumii 520 nebo Lumii 625.doplněno 21.11.13 23:53: Odolný být může ale až do takovýchto extrémů bych nešel! To co ti dojde domů nemusí úplně tak vypadat jako na obrázku, spíš jako nějaká atrapa nebo dětská hračka. Na videu to vypadá fajn ale to je taky účelově vytvořený. 4.5"IPS RETINA 326ppi multidotyková obrazovka s HD rozlišením 1280x720 16 mil. barev! Přečíst si něco takového je sice super ale nemusí to být pravda. A označení Retina je tedy drzost!
martina4*
hodnocení

Tak ted uz mam fakt v tom guláš. Mpmentalne mam Andrid, je super jen obcas musim vypnout a zapnout mobil bo se sekne. Kurde ten LENOVO A 820 vypada dost dobre. Jak to vidis v porovnani s HUAWEI?

martina4*
hodnocení

A jeste jsem nasel to

darkyzciny.cz/...

Co na to rikas? Je odolny

edge*
Nebo skus počkat na tohle
m.mobilmania.cz/...
pokud se do vánoc dostane i k nám a cena bude pod 5000 tak bych neváhal a koupil tu motorolu!

epiman*
hodnocení

0x

mám HTC Desire X a jsem velice spokojený... doporučuji!

pfpetr*
po vsem co vydim a slysim zustanu u nokie a muj dalsi pristroj bude nokie 520 . Android je opravdu spis levna hracka a poustec reklam
Mě zase odrazuje nokia svým systémem... U androidu se dají reklamy vypnout a hlavně má větší komunitu.

No,zajímavé,že jste ještě nic neslyšel o Nokii 520.

pfpetr*
slysel jsem dost abych mohl rict ze se koupe nokie 520 vyplati a za sve penize dostanu sluzbu

jayeles*
hodnocení

0x

HTC desire X, měla jsem HTC one V, což je skoro stejné a celkem plynule fungoval, jen se občas byl pomalejší při hrách. Ale měl pěkné fotky na těch 5mpx. A s těchto tří určiě ten! Nokia a Huawei jsou jako celkové značky hrozné a pomalé! ;)

demijan*
hodnocení

0x

koukam samý znalci tady.. Co ios iphone vim že je to drahé ale vyplatí se ! Nikdy se mi nesekl iphone jak samshit galaxy s3 to se porad sekalo a měl vše vyple. Android je oničem.Nokia je dobrá ale kdyz tam byl symbian tedka to jde taky do kopru.

k2

Koukam mame stesti, ze jdete zrovna kolem...

demijan*
To jo :D. Já si radši priplatim za kvalitu a android mi nic neřekl ..mě se nikdy ios nekousl mám 4s iphone na ios 7 a rozmyslim nad iphonem 5 s
k2

Rikaji o Vas, ze jste odbornik...

demijan*

Odborník nejsem,ale vim co je dobrý,ale někomu vyhovuje android a někomu něco jiného. Každý nemůže být stejný ,já jen obhajuji iphone ,někdo na to nadává i když to neměl nikdy v ruce , to je pak těžké něco řešit já vyzkoušel androida a řekl svůj názor ,štval mě i mobil mě štval. Iphone pěkně padne do ruky i do kapsy a je svižnej a mnoho aplikací a vychytávek ,android je nudnej. A kor samsung galaxy s4 taková cihla velká a na co tak velká cihla nemohu nikam pořádně dát.Kámoš nedávno koupil sony xperii no nadával na to pomale sekalo se to nemohl nic ani spustit a vyhodil za to 5 000. Koupil iphona a je wow nadšenej.

demijan*

A ještě o vás řikají že jste rejpal :)

No já mám iOS 7.04 a iPhone 5S 32gb a už mě několikrát při dané operaci zamrzl. Po vypnutí a zapnutí už to šlo normálně. Když jsem měl iPhone 4S 64gb a iOS 6, tak předtím, než jsem si jailbreak to šlo taky plynule.

edge*
Ale mohl by sis uvědomit, že když se tady někdo ptá na mobily do 5000 tak ho asi těžko bude zajímat nějaký iPhone za 16 klacků...
To bych mu už raději poradil Lumii 920 za 7000...
Většina potřebuje mobil který bude sloužit jemu a ne aby sám sloužil mobilu.. Pořát se starat oto aby náhodou nespadl a přinejlepším se mu pouze nepoškrabal ten hliník kvalitní konstrukce. Moje Nokia pracuje ve vlhkém a prašném prostředí, o pády nemá nouze a pořát drží. Stačí nasadit jinej neobouchanej kryt a je jako nová.
doplněno 21.11.13 22:43:

No právě, mít na to pancéřový kryt...

demijan*
Si mne rozesmal :D . iPhone se dá koupit i za 5 ne novej ale iPhone 4 . Já mám kryt proti vode i padu několikrát spadl a drzi kupoval za 300 kryt z ebay

edge: Ale ony existují na iPhone různé odolné kryty, které pomáhají k tomu, aby se iPhone pokud možno nepoškodil, ono taky záleží z jaké by spadl výšky a na co by spadl a jak by spadl. Rozhodně je lepší do odolného krytu investovat, než platit displej+výměnu.

demijan*

Co si budem povídat každý si hájí to svoje a bude vždycky,ať si kupující vybere dobře a podle svého. Pro mne vyhovuje ios.

zkus mrknout..

demijan*

Tam povídá co měl a jak začinal s androidama jako já..mě taky padnul ios

edge*

Ty ses na to skutečně díval celých 20 minut? Hrozný kecy... Podíváme se jak vypadá bílá varianta oproti té černé :D

Každopádně je prostě jasný, že každýmu vyhovuje něco jinýho. Stejně tak tam najdeš videa uživatelů co si vychvalujou S4 a že už skoušeli i iPhone a museli ho hned prodat... Já nikomu nic nevnucuju jen říkám fakta. Nikomu neříkám že toto je lepší jak toto to ať si každej vyzkouší sám. Já jen doporučuju dát WP šanci a vyzkoušet si ho na vlastní kůži. ;)

iOS jsem neměl dlouhodobě ale přijde mi celkem nudný. Android jsem taky neměl dlouhodobě ale nelíbí se mi, že než ho začnu plně využívat tak měsíc hledám a instaluju různý varianty aby mi začal plně vyhovovat, ale po celou dobu co ho mám ho musím furt dokola měnit. Stejně jako jsem to měl se symbianem, pořát dokola jsem dával nová témata nové tapety, prostě pokud to jde tak to člověka nutí, ale když si uvědomím jak to všechno zdržuje... Windows Phone koupím a hned ho můžu naplno využívat. Stejně jako u iOS protože tam prostě není potřeba nic měnit (ani moc nejde). U WP jedině jsem asi týden hledal vhodný rozmístění dlaždic :)

demijan*
Tak android to je nejhorší software..wp jsem nezkoušel vím ze Nokia je nejlepší byl taky první mobil můj . Včera držel v ruce iphona 5 s fakt kvalita lehký padne do ruky a ten hliník a ne zadnej plastak samsung . Druhy telefon mám taky nokiu ale ze symbianem a Nokia vždy dělala kvalitni mobily a kor fotaky . Nebo dřív sony ericson , ale všude cpou android a ten je nudný . Jak teď ios 7 tak to nudné není

rskrys*
hodnocení

0x

Já jsem si koupil HUAWEI Y300 a je super (řekl bych že nikdo nepotřebuje mobil s obrazockou větší než 4" a že ty 2 desetiny GHz ani nepoznáš)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]