Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký DVB-T zesilovač vybrat?

Od: marekluks* odpovědí: 10 změna:

Zdravíčko mám problémy s kvalitou signálu DVB-T a nevím jestli bude lepší zesilovač se ziskem 15dB nebo 20dB. Tak který?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

omos
hodnocení

0x

Kolik máš na anténě dBuV na přijímaných kanálech?

Pokuď mi neumíš odpovodět, tak nevíš, jestli zesilovač vůbec potřebuješ.

doplněno 16.11.13 21:01:

@marekluks Doporučuji kontaktovat odborníka. Vyjde to kolikrát levněji a je to bez práce.

Lidé se snaží ušetřit, ale bez potřebného vybavení a zkušeností akorát zbytečně utrácejí za nepotřebné věci.

marekluks*
hodnocení

bohužel nemám nic čím bych signál změřil

Signál se dá měřit samotným DVB-T přijímačem. Tedy alespoň pro uživatelké účely. Třeba je nutné jen správně nastavit anténu, zesilovač ve většině případů signál spíše zmrví. Příklad. 100 kW vysílač lze přijímat na venkovní okenní anténu ze vzdálenosti cca 100 km (vysílač cca1300 m.n.m., příjem 250 m.n.m.,) bez jakéhokoli zesilovače a navíc odrazem v městské zástavbě .

omos

DVB-T přijímačem nezměříš vůbec nic.Důležité hodnoty jako je úroveň v dBuV, MER, CBER, VBER nezměří.

Nějaké hodnoty v procentech jsou úplně k ničemu.Vyšší čísla často znamenají i horší signál. Není vyjímkou, že opravuji anténní systém, kde DVB-T přijímač hlásí, že všechny hodnoty jsou 100% a přesto dochází k výpadkům.

Co je to uživatelské účely? To je jako, že to může blbnout.

hodnocení

0x

Zesilovač u DVB-T dokáže pokrýt útlum v rozvodu, ale pokud chytáte špatný signál, tak si nijak nepomůžete.

rnk*
hodnocení

0x

To záleží na tom jak dlouhý je antenní kabel a kolik je na něm rozbočovačů či účastnických zásuvek. Umisťuje se co nejblíže k anteně, ideálně přímo do antenní krabičky.

U svodu do 10 m a pro jednu TV je zesilovač zcela zbytečný.

doplněno 16.11.13 22:56:

Ano. Platí co jsem napsal. Jen tento typ nelze umístit přímo na svorky anteny.

doplněno 17.11.13 09:38:

jakou márte antenu, jak umístěnou a jak dlouhý svod?

marekluks*
hodnocení

ale já mám na mysli linkový zesilovač něco jako tohle:

forzapro.cz/...

martinhajek*
hodnocení

0x
Pokud máš problém s KVALITOU signálu, ŽÁDNÝ zesilovač ti nepomůže.
marekluks*
hodnocení

síla signálu je tak na 40% a kvalita signálu hodně kolísá co to znamená?

emiron
hodnocení

0x

Bude lepší samozřejmě 20db,Vzhledem ke skutečnosti že je to nelineární počet,je mezi 15db a 20db značný rozdíl.Záleží,ale na

šumovém čísle zesilovače a jeho ostatních parametrech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]