Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač, papírový filtr - kdy čistit motor

Od: rockandroll* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den chci se zeptta mám ten starý vysavač koupil jsem si do něho papírové filtry a zajímámě po jaké době mám vyčistit motor pamatuji si že tatka když jsme tam měly jenomten platěný tak každej rok a nebo paprový filtr společně z hadrovým již vubec nepropuštějí děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

my jsme léta měli vysavač (ETA), který sál do plátěného pytlíku ve kterém byl ještě papírový a motor se celá léta nikdy nečistil. Na konci jeho životnosti, tedy spíš naší nálady s ním vydržet jsme přestali používat papírové šáčky (aby byl větší výkon) a i to vydržel další 2 roky bez čištění a mám pocit, že někomu vysává ještě teď :-D

hodnocení

0x
Na můj vysavač ETA koupený v 70. roce minulého století se tenkrát ještě papírové sáčky nevyráběly. Prvních 20 let ho hospodyně používala téměř denně. Dalších deset let běžel jednou dvakrát týdně v garáži, v autě, v kotelně. Ovšem celý čas bez papírového pytlíku. Zdálo se mi že s pytlíkem se motor trápí, a výkon je slabší. Jednou jsem vyměnil uhlíky, jednou nový textilní sáček, jednou dotáhl šroubky a oprášil motor zvenku. A dost. Jo, ten hadrový je dobré občas vyprat!
Za posledních 10 let jsem 4 moderní v uvozovkách vysavače vyhodil pro poruchu, takže motory neměly čas se zaprášit. Poslední bezsáčkový s cyklonem jsem zatím nemusel rozebrat.
rockandroll*
hodnocení

no já mám omegu ze 60 tého roku 175w a do ní se dělaly od roku 1959 normálně papírové filtry dnes tam kupuju do ety

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]