Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjem HD signálu z STA

Od: poiu* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, koupil jsem si TV, která podporuje HD příjem, signál přijímám prostřednictvím STA, ale pořady, které jsou vysílány v HD kvalitě, TV přehrává pouze v SD *bum* Je možné, že STA není pro příjem HD přizpůsobena, nebo by mohl být problém např. v rozvodech kabelů? Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
A jedná se opravdu o HD verze kanálů (poznáš podle loga)? Přijímáš kanály v MUX4 a RM7?
doplněno 14.11.13 17:34: Neexistuje žádné "přizpůsobení STA rozvodu HD kanálům".
doplněno 14.11.13 17:40: U HD verzí kanálů jde HD obraz trvale. Buď nativní nebo upscalovaný s SD. Příjde mi totiž že čučíš na SD verze a máš pocit, že když je ve vysílání hláška "Tento pořad můžete sledovat ve vysokém rozlišení"máš pocit, že ti naskočí HD obraz. Ale to samozřejmě není možné.
doplněno 14.11.13 18:37: Dej automatické ladění, musí ti to nalézt všechny dostupné multiplexy. U některých televizorů byla v menu ještě funkce "včetně HD", "naladit HD"a podobně. RM7 vysílá na těchto kanálech:
digitalnitelevize.cz/...
V MUX4 vysílala Nova HD, ale už nevysílá.
doplněno 14.11.13 18:45: Pokud nenaladíš RM7, není v místě tvého bydliště tento regionální mux k dispozici, nebo není v STA příslušná kanálová vložka.
doplněno 14.11.13 19:00: Pokud bys přijímal RM7, našlo by ti to všechny kanály. Zřejmě ti jde ČT:D z MUX3 kde rovněž vysílá.
Takže se obrať na správce STA, nebo zatím zkus RM7 chytit na proutek nebo pokojovku, máš-li jí k dispozici.
poiu*
hodnocení

Rozlišení: 576i, kmitočet: 626000 KHz, ID služby: 0101, Multiplex: TSIS 0111, ONID 20cb - při sledování ČT1

doplněno 14.11.13 18:07:

logo pro HD není, musím se pokus naladit kanály ručně?

doplněno 14.11.13 18:49:

Dal jsem automatické i ruční ladění, ale žádný HD mi to nenašlo (z RM7 jen ČT :D). Mám se zkusit obrátit na správce STA, zda je přizpůsobena příjmu HD? Jsem z Hradce Králové, kde je pokrytí.

doplněno 15.11.13 05:40:

OK, díky za rady, obrátím se na správce STA.

Neptejte se spráce, zda je ST přizpůsobena příjmu HD, ale zda umožňuje příjem multiplexů 4 a RS7. Z technologického pohledu je jedno, zda je program SD nebo HD. "Déčko" vysílá také v multiplexu 3, tam jej pravděpodobně máte naladěný.

hodnocení

2x

Problém je v tom, že si musíte naladit HD stanice. Všechny (alespoň co je mi známo) pozemní HD stanice vysílají také v SD verzi. A tuto verzi sledujete. HD kanály naladíte v jiných multiplexech, přičemž musíte být v jejich dosahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]