Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zapojit lampičku s trafem do stmívače?

Od: vakr odpovědí: 4 změna:

Objednal jsem si zásuvkový stmívač podobný tomu co je níže na obrázku. Chci ním regulovat normální žárovku, ale chci se zeptat jestli bych také s ním mohl regulovat stolní halogenovou lampičku, která je vybavená integrovaným trafem 230V na 12V. Klasická halegonová lampička s paticí G4 12V

Lze zapojit lampičku s trafem do stmívače?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

halogeny jsou víceméně také žárovky a proto jdou bezproblémově regulovat. U transformátorů platí, že snížením proudu přes primární vinutí snížíte i proud přes sekundární vinutí. Úměrně tomu poklesne i výkon halogenové žárovky za tranformátorem.

doplněno 14.11.13 11:57:

v halogenové lampičce nenajdete spínaný zdroj. Kde by se tam vzal? Taková lampa by se prodražila tak, že by ji nikdo nekoupil.

praivo*
No jo, ale taky by tam místo trafa mohl být spínaný zdroj (elektronické trafo) a s tím by to nešlo.
stirecek*
Teď jsem měl tu lampu rozdělanou a kromě trafa a vypálené pojistky jsem tam nic nenašel.

hop®
hodnocení

0x

Vyzkoušejte, anebo podle štítkových údajů najděte třeba na netu, k čemu je zařízení určeno, co umí, jak hodně je univerzální. Podle fotky neporadím, neumím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]