Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost panelu pro výrobu proudu na kamery

Od: acer® odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Potřebuji poradit. Mám kamery sledující objekt. Po výměně elektronického elektroměru vzrostla razantně spotřeba proudu. Měřákem jsem zjistil, že kamery a nahrávací zařízení na domě mají noční spotřebu 50w a den asi 35w. To není zrovna málo. Ptám se odborníků, jaký panel na výrobu elektriky by zvládl nabíjet autobaterii např 44ah a ta by napájela všechny zdroje ke kamerám. Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak jestli to bude chodit nonstop, tak 50w = 4A. Za den tedy 100Ah. Jestli bude použita autobaterie, tak minimálně s kapacitou 500Ah... Výkon panelu kolem 200-300w. Ta kapacita akumulátoru je stále malá, musí se počítat se zamracenym podnebí, kdy panely dávají sotva 5% svého výkonu.
Ukládáš záznam na video nebo do počítače na hárddisk? Jestli do počítače tak můžeš použít soft pro aktivací kamery pouze při zjištění pohybu. to by energetickou náročnost snížilo na minimum. Programů na to je spousta nejznámější je I.spy pro windous a Move pro linux
doplněno 13.11.13 17:44: Kamera pak místo cca 15 snímků za sekundu dělá třeba 1 každou sekundu a soft porovnává změny. Ve chvíli kdy se něco na snímku změní okamžitě spustí běžný záznam.
hodnocení

Ukládám záznam do záznamového zařízení s hardiskem. Mám nastavenou pohybovou detekci.To jste mě překvapili 500Ah, to je asi lepší to odstřihnout ze zdi a vyřešeno :))

Ono se to nezdá, ona by stačila klidně i 100Ah, ale to by muselo být sluníčko každý den, stačí jeden den bez slunce>akumulátor vybitý>nefungují kamery>níči se akumulátor sulfatací>brzo odejde(do jednoho roka na 100%)>koupě nového a to se prodraží o dost než to nechat na stávající elektřině.

hodnocení

1x

za rok to dělá zhruba 370 kWh, což není nijak extrémně mnoho. To je ročně asi 1800 Kč za elektřinu.

Pořizovací cena 200W panelu je kolem 7000 Kč, 250 Ah baterie dalších 7000. To je 14000, což propálíte za 8 let a ani nemáte jistotu, že Vám ta baterie tak dlouho vydrží. Solární panel taky není nesmrtelný ;)

doplněno 13.11.13 18:48:

takže za mě - pořídil bych nějaký záložní zdroj v případě výpadku proudu, ale napájení bych nechal tak, jak je.

rv*
hodnocení

0x

Existuje alternativa panel + mikroměnič, třeba

i4wifi.cz/...

Přes den vyrábí přímo 230V a o to méně zaplatíte čezu. Musíte ale zajistit, aby v žádném případě nedošlo ani na jedné fázi k dodání energie přes elektroměr zpátky do distribuční sítě (v čezku je to zločin).

hodnocení

hmm to vypadá dobře :) děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]