Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji poradit. Mám kamery sledující objekt. Po výměně elektronického elektroměru vzrostla razantně spotřeba proudu. Měřákem jsem zjistil, že kamery a nahrávací zařízení na domě mají noční spotřebu 50w a den asi 35w. To není zrovna málo. Ptám se odborníků, jaký panel na výrobu elektriky by zvládl nabíjet autobaterii např 44ah a ta by napájela všechny zdroje ke kamerám. Děkuji za rady.
Ukládám záznam do záznamového zařízení s hardiskem. Mám nastavenou pohybovou detekci.To jste mě překvapili 500Ah, to je asi lepší to odstřihnout ze zdi a vyřešeno )
za rok to dělá zhruba 370 kWh, což není nijak extrémně mnoho. To je ročně asi 1800 Kč za elektřinu.
Pořizovací cena 200W panelu je kolem 7000 Kč, 250 Ah baterie dalších 7000. To je 14000, což propálíte za 8 let a ani nemáte jistotu, že Vám ta baterie tak dlouho vydrží. Solární panel taky není nesmrtelný
takže za mě - pořídil bych nějaký záložní zdroj v případě výpadku proudu, ale napájení bych nechal tak, jak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.