Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizení kreditky

Od: honzales odpovědí: 6 změna:

Zaujala mě možnost pojistit se pro případ odcizení kreditní karty a její zneužití. Když jsem nad tím ale přemýšlel, tak zas nevím, jakým způsobem by ji někdo mohl zneužít a vybílit, když by neznal pin kód a heslo do internetbankingu.

Jediný, u čeho jsem neviděl žádnou ochranu, bylo před pár lety, když jsem dělal takovou tu rychlou internetovou platbu přes Visa, kde jsem jen opsal číslo karty a datum její platnosti. Žádný heslo to myslím nechtělo.

Co myslíte, vyplatí se to, nebo je to k ničemu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

valdik007*
hodnocení

0x

Tak zaprvé zneužít platební karta se dá jednoduše i bez pinu, na jistých místech se dá kartou zaplatit aniž by musel zákazník zadávat pin. Já osobně si myslím, že pojistit se proti odcizení karty a jejímu zneužití je blbost, vlastním kartu už tolik let a dávám si na ni tak jako na ostatní věci pozor a to stačí, tak proč platit ještě prachy navíc nějaké pojišťovně nebo bance poplatek navíc?

honzales
hodnocení

Řekl bych, že ztráta pěněženky (a v ní kreditka) není zas tak neobyčejná věc a stát se může. Stačí chvilka nepozornosti v davu lidí nebo třeba vykradení šatny při sportu...

stirecek*
Stát se může, ale kartu člověk neztrácí každý měsíc či rok. A jestli si nastavim nějaký rozumný limit denní či týdenní u bezkontaktní karty, přijdu o daleko méně než případné výdaje za pojištění. A jak jsem psal, v bankovnictví pro internetové platby zadáváním čísla s karty nastavim limit na nulu, tím pádem je chráněná proti těmto platbam. A i mnohdy při ztrátě na to člověk přijde dříve, než mu někdo udělá pár malých nákupu do pěti stovek.

stirecek*
hodnocení

0x
Některé banky mají možnost si nastavit v bankovnictví platby přes internet na nulu.

mmmooo
hodnocení

0x

Z včerejší Sanitky :-D?

hodnocení

0x

Třeba bezkontaktní karta nechce do 500 Kč zadat pin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]