Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
mám takovýto problém:
Na pergole máme světlo, které se zapíná pomocí pohybového čidla, světlo svítí vždy tak 30 sekund a pak zhasne. Problém je, že když tam sedíme, tak to bliká do očí po těch 30 vteřinách. Jde nějak zařídit, aby čidlo fungovalo, ale přitom zde byl i jiný vedlejší vypínač, který by ho zapnul na dobu, po kterou chceme aby světlo svítilo a zhaslo, kdy chceme?
Děkuji
Pokud máte zvlášť světlo a zvlášť čidlo, je to velmi jednoduché. Obyčejný vypínač připojíte paralelně ke spínaným kontaktům čidla. Jestliže máte čidlo integrované ve světle, je to mírně složitější. V podstatě uděláte to samé, ale možná bude problém s připojením vypínače ve světle. Jak moc to bude složité záleží na konkrétním typu světla (přístupnosti příslušných svorek). Zvládne to šikovný kutil, ale doporučil bych někoho, kdo má o elektrice aspoň základní vědomosti.
Tento "problém" sa vyrieši tým ,že si prečítate návod z Baumaxu na zapojenie a použitie čidla.Tam je uvedené ,že krátkym zapnutim vypnutím a opatovným zapnutím sa pohybove čidlo prepne do režimu trvalé svietenie.Predpokladám ,že senzor a svetlo máte pripojené cez klasický vypinač na stene ,ak nie tak impulz urobte trebarz hlavným ističom.Žiadný pridavný vypinač nepotrebujete.
Ne každé čidlo je z Baumaxu. Proč myslíte, že má tazatelovo čidlo tuhle funkci? Nikde nepíše, jaký typ čidla má. Já mám v domě několik různých čidel (samostatné i integrované ve svítidle) a žádné z nich to neumí.
Určite nemám žiadne raritné a unikatné čidlo pohybu .Jedno - klasická gula v otočnom závese + 2 potenciometre v cene cca 180 korun pred cca 11 rokmi v Baumaxe od čínskeho výrobcu T... Dnes stojí cez 9 Eur .Druhé čidlo mám od Conradu a aj toto vie popísovanú funkciu . Pokúsim sa vyhladat a oscanovat vám návod,ktorý aj tak nikto nečíta ,Skúste však či vaše čidlo ozaj nevie?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.