Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer mam dotaz ohledně výběru reproduktorů.Ať jsem hledal co jsem hledal nemůžu zjistit co znamená koncovka set 2.0 2.1 5.1.Můžete mi prosím vysvětlit o co jde?
2.0 - standartní 2 plastové bedýnky na stole, třeba vedle monitoru ...samosebou že stereo.
2.1 - 2 plast bedýnky na stole + subwoofer třeba pod stolem..( jak se říká "basák")
5.1 - Pět satelitů, plast bedniček, skoro jako 2,1, ale je jich 5, potřebuje 5tikanálový výstup z přehrávače (PC, aj... většina zařízení nemá) + subwoofer...
Funkce basreflexu tkví v principu stereo poslechu,kdy nízké kmitočty pod 500 Hz se nešíří směrově.Proto se používají dva L + P reproduktory s omezenou kmitočtovou charakteristikou od 500 do 20 000 Hz,které nemusí být moc velké(satelity),umístěné ve vhodném úhlu stereoposlechu.Basový reproduktor se může pak umístit libovolně v poslechové místnosti,tedy i v místě,kde nepřekáží.Zapojuje se nejobvykleji do můstku.
JABRAKA
doplněno 31.10.13 11:28:Neměl jsem psát Basreflexu,ale subwooferu.
JB
Funkce bassreflexu tkví ve využití energie zadní strany membrány basového reproduktoru prostřednictvím otvoru s tzv. bassreflexovým nátrubkem - více např. zde
Jinak ale máte pravdu, že nízké kmitočty se šíří všesměrově a proto je možné subwoofer umístit v podstatě kamkoliv.
Jabraka: v tom případě naprosto OK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.