Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reroduktory set - 2.1 vs 5.1

Od: neo4440 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer mam dotaz ohledně výběru reproduktorů.Ať jsem hledal co jsem hledal nemůžu zjistit co znamená koncovka set 2.0 2.1 5.1.Můžete mi prosím vysvětlit o co jde? :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

2.0 - dva reproduktory

2.1 - dva reproduktory+ subwoofer

5.1 - dva reproduktory přední, dva reproduktory zadní, jeden reproduktor středový + subwoofer

zajixxx*
hodnocení

0x

2.0 - standartní 2 plastové bedýnky na stole, třeba vedle monitoru ...samosebou že stereo.

2.1 - 2 plast bedýnky na stole + subwoofer třeba pod stolem..( jak se říká "basák")

5.1 - Pět satelitů, plast bedniček, skoro jako 2,1, ale je jich 5, potřebuje 5tikanálový výstup z přehrávače (PC, aj... většina zařízení nemá) + subwoofer...

nevím, proč by měly být plastové, ale jinak je to samozřejmě správně :)

olaf71*

a proč na stole a pod stolem?

jabraka*

Funkce basreflexu tkví v principu stereo poslechu,kdy nízké kmitočty pod 500 Hz se nešíří směrově.Proto se používají dva L + P reproduktory s omezenou kmitočtovou charakteristikou od 500 do 20 000 Hz,které nemusí být moc velké(satelity),umístěné ve vhodném úhlu stereoposlechu.Basový reproduktor se může pak umístit libovolně v poslechové místnosti,tedy i v místě,kde nepřekáží.Zapojuje se nejobvykleji do můstku.

JABRAKA

doplněno 31.10.13 11:28:

Neměl jsem psát Basreflexu,ale subwooferu.

JB

olaf71*

mě to psát nemusíš :)

frantisekpetru*

Funkce bassreflexu tkví ve využití energie zadní strany membrány basového reproduktoru prostřednictvím otvoru s tzv. bassreflexovým nátrubkem - více např. zde
Jinak ale máte pravdu, že nízké kmitočty se šíří všesměrově a proto je možné subwoofer umístit v podstatě kamkoliv.

doplněno 31.10.13 13:00:

Jabraka: v tom případě naprosto OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]