Dobry den. Chtel bych se zeptata na par veci. Zajima me m cemu ty veci jsou. Vyrabim auticko z merkuru a chtel bych aby jezdilo. Proto se zeptam na nejake soucastky a potrebuji vedet k cemu jsou. Takze: motor s prevodovkou, servomotor a jestli nekdo nevi jak to zprovoznit. Dekuji. doplněno 30.10.13 10:54: co bych potreboval na tento spodek?
Takze budu potrebovat oboje? A nevis jak se to sestavi? Dik.
praivo*
Ještě si musíš sehnat diferenciál, nějakou elektroniku na řízení motoru (v případě požadavku ovládání RC soupravou), baterie... A ne, nevím, jak to sestavit - třeba i proto, že absolutně netuším tvar, rozměry, ale ani elektrické parametry tebou uvedených věcí.
doplněno 29.10.13 21:42:
Já bych začal malým jeřábem (navijákem). Baterie + motor + SPDT přepínač na přepínání polarity + SPST tlačítko na spínání + nějaká brzda a je to.
zajixxx*
Pokud, jak to vypadá, že o tom nemáte ani páru - nestavte to, ušetříte spoustu času, a zklamání...
praivo*
Kdybych já měl servo, elektroniku (RC soupravu a ESC) a diferenciál, tak bych to zkusil - jenže ty věci nemám a nechce se mi za ně utrácet.
Diferenciál, několik motorů s převodovkami, RC soupravu (a tedy i ESC a baterii). servo, LEDky, odpory a hlavně nějaké zkušenosti a vědomosti z oblasti slaboproudu a stavby modelů.
bartas*
A myslel by jste ze by to vse bylo i v auticku na ovladani?
praivo*
Bylo, ale věci z plastového autíčka na kovové kvůli jeho vyšší hmotnosti použít nemůžeš.
to je tak na to koupit RC model 1/8 (ty váží kolem 4kg) a vykuchat jeho vnitřnosti... ale nevidím důvod proč to dělat pokud nechci mít doma raritu nebo nejsem zapálený fanoušek do Merkuru. Co najít něco v bazaru s poškozením za levno vs použítelné potřebné části?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.