Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám zapojit LED pásek?

Od: romcez* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, chtěl bych si koupit tento led pásek led-diodove-pasky.cz/... . Zajímá mě, jestli jde ten pásek zkrátit a použít třeba jen 2 metry a zbytek si nechat na něco jiného, nebo se musí použít všech 5 metrů? a ještě by mě zajímalo jak se zapojuje do toho zdroje. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji předem za odpovědi. Jen pro pořádek, 2 metry toho pásku bych chtěl použít u mě v pokoji jako osvětlení a zbytek bych si chtěl dát do interiéru auta. Tak jestli i s tím má někdo zkušenost, tak napište. Děkujii moc

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

1x

V autě po nastartování 12V nebude. Alternátor bude klidně dávat 14 - 14,8V bez problému dle typu auta.

doplněno 28.10.13 12:36:

Pásek se zkracuje po modulech, který má pár LED v serii. Moduly jsou zapojeny parfaelně a tak jdou zkracovat i prodlužovat (stoupá jen spotřeba proudu).

V autě bych do serie u pásku k + dal odpor řádově pár desítek ohm a na větší zátěž (W)

doplněno 28.10.13 12:37:

Tady nějaké povídání:

eshop.sapho.cz/...

praivo*
hodnocení

0x

Pásek zkrátit můžeš, ale stříhat jen na místech k tomu určených (jsou tam vidět spoje).

S napájením z auta by neměl být problém.

hodnocení

0x

Za 5 metrů chtějí 600kč? Co to je? :D Jinak dají se stříhat po 5cm (jsou tam 3 diody). Do auta je můžeš dát taky. Používám je na autobaterii kde je napětí 14.5V a 2 roky svítí pořád v poho. Jinak jestli můžeš nekupuj to u nás. Nakupuju v zahraničí a tam výjde 5 metrů do 100kč i s poštovným...

romcez*
hodnocení

A máš prosímtě nějakou zahraniční stránku na tyto diody?

praivo*
28.10.13 12:52

eBay

Tady vychází na 91kč ebay.com/...

Jinak jsem zjistil že na ebay jsou taky lidé, co předobjenávají z jiných obchodů (jako aukro).

Teď objednávám z aliexpressu a je tam všechno ještě levnější než ebay.

Jinak upozorním doba dodání trva od 7-60 dnů. Ale většinou chodí kolem 8-14 dní, zatím jenom jednou trvalo že došel za 65 dní.

romcez*
hodnocení

k tomu ale nemám ten zdroj

aukro.cz/...

Je to drahý no, ale podívej se na ebay do 200kč seženeš celý set

doplněno 28.10.13 14:16:

ebay.com/...

doplněno 28.10.13 14:19:

Jinak aby si mohl objednávat na ebay, tak musíš mít paypal. Jinak se podívej na aukro, tam taky prodávají za 400kč celý set i s poštovným.

romcez*
hodnocení

Stále nemohu přijít na to jak to zapojím do té zásuvky v pokoji.

praivo*

Údajně dostaneš zdarma zdroj, takže myslím, že není co řešit.

Lidi čtěte pořádně popis zboží. jsou pásky kde je 150 led 300 i 600 . Pásky se osazují minimálně třema druhy diod 3528 . 5050. a ostatní čísla z hlavy nedám. Ty 5050 mají trojnásobnou svítivos protože každá 5050 je složená ze tří diod 3528. Největší rozdíl v ceně ale dělá vodotěsnost IP65. Ty pásky jsou dvakrát dražší ale taky daleko odolnější vůči poškození.
Chce to fakt třikrát číst než to objednáš. A jestli někoho pobuřuje cena 600 za komplet, tak ať se podívá za kolik se u nás prodává samotný stabilizovaný zdroj 12V/3A s ochranou proti přetížení.

Vždyť jo se podívej za 600kč 12V 0.8A adaptér! a ještě k tomu 150 LED na 5M ty co jsou na ebay jsou s 300 LED na 5M, take větší svítivost. Navíc ten zdroj 0.8A nemůže utáhnout celý 5M pásek. Jedině ty 2M co chce do pokojíka.

To jo . . jsem na mobilu s mizernou FUPkou tak na ty odkazy moc nelezu aby mi to nežralo data. Tak za 150 ledek a takový zdroj je ta cena fakt přehnaná. Za to objednávám známým Vodotěsný 5050 se zdrojem 3A akorát si musí dokoupit šňůru do zásuvky. Nebo se skoro za stejný prachy dá objednat barevný RGB 3528 včetně dálkového ovládání. Pravda je že na Aukro to je teď tak populární artikl že to někteří střílej i za 200 za metr a bez zdroje.

ledka*
hodnocení

0x

Jako napájecí zdroj na svícení doma bych použil starou nabíječku mobilu.

praivo*

Který dnešní mobil má nabíječku s výstupem 12 V?

To bys sice použil ale nevim k čemu by ti to bylo. Moc starých mobilů s dvanáctivoltovýma nabíječkama 2000miliampér se u nás asi nenajde :-D
Kdybys napsal zdroj od starého notebooku, tak mlčím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]