Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou se samovolně změní uspořádání TV kanálu u Videorekordéru TD6D-D4413DB. Poněvadž často nahrávám dochází k nežádoucím nahrávkám. Má někdo stejný problém?
doplněno 06.12.12 10:50:Bohužel Vaše odpovědi jsou mimo můj dotaz, určitě nejste uživateli výše uvedeného zařízení.
Docela by mě zajímalo co v dnešní době pořád v TV nahráváte, když všechno se dá zdarma najít a stáhnout z internetu (sestříhané, bez reklam, přeformátovaný, ripovaný) Já jsem už dávno zrušil kanály jako HBO, Cinemax, Filmbox... protože stejnak tam dávaji starý filmy, který si už mohu stáhnout. Takže krom sportovních kanálů dnes na 99% nemá smysl platit za nějaký filmový kanály. Ať žije Internet, DLNA, NAS,...
Nerozumiem, ako sa vam nastavene programi vo VCR možu poprehadzovat.Bud sa vynuluju všetky ,alebo ostanu nastavene tak ako boli.Jedine v tom pripade ak sa zmenia programi na danej frekvencii.VCR mate napojeny cez nejake STB,alebo pod.Nepreladil vam niekto tie programi tam?
TD6D-D4413DB je kombo DVD/VCR/HDD rekordér (Funai) a má vlastní digitální tuner. U digiitálního tuneru by tohle mohlo dělat zapnuté LCN při změnách v obsazení muxu.
doplněno 06.12.12 14:19:bmbx to vysvětlil za mne. Bohužel jsem se setkal i s tunerem, které tuhle funkci měl a nikde v menu vypnout nešla - i když se to dalo obejít vytvořením a vlastním setříděním skupiny oblíbených programů. Váš Funai mi zatím do cesty nepřišel, takže vám nemohu pomoci ověřenou radou.
Nevíte, kdy přesně to přerovnání nastalo? Chováním to odpovídá aktivnímu LCN - přibyla Prima Zoom a přestala vysílat Pětka (i když její pozice v muxu existuje a je pořád označená číslem služby). Stáhl a pročetl jsem manuál a také nenašel v nastavení nic, co by se jmenovalo LCN - leda by to byla ta zmateně popsaná "aktualizační služba". Mohl byste zkontrolovat nastavení země (str. 23 manuálu) a případně ho zkusit změnit z "Česká republika" na "Ostatní".
Dotaz na zkrata: Co znamená zkr. LCN? V menu videorekordéru jsem se s tím nesetkal, můžeš případně upřesnit jak tuto funkci vypnout.
Díky flodur
LCN - logical canal number, vypnout lze v menu, pokud je zapnuto, jsou kanály uloženy v pořadí odpovídajícímu tak jak je tuner zachytí při automatickém ladění - zjenodušeně řečeno.
Bohužel funkce LCN u zařízení není respektive jsem ji ani v návodu nenašel, kanály mám setříděné jako oblíbené a přesto se opět popřeházely. Takže nahráné programy nesouhlasí s realitou.
Pro: @zkrat
Co se týče doby ke změně pravděpodobně došlo v termínu jak uvádíte. Také jsem uvažoval zda to nemá souvislost s Prima Zoom. Před tím se mi zpřeházely programy pokud si vzpomínám, když začala vysílat Pětka. Již jsem smazal nechtěně nahrané pořady takže přesný datum nevím. Zatím posečkám každý den budu sledovat správnost předvolených kanálů, 22.2. má začít vysílat Telka, uvidím zda se to opět zpřehází.Tu změnu země na "Ostatní" bych asi měl použít až později?
Díky za Váš čas i zprávu.
Telka ale už vysílá. Zatím jen promosmyčku, ale pozice už v muxu existuje. Zkuste ručně přeskenovat jen kanál muxu 4 a měla by se vám tam objevit.
Tu změnu na ostatní můžete vyzkoušet, pokud problém bude přetrvávat a nepodaří se vám zjistit, co to přeskládání způsobuje. Nemusí to pomoci, bude nejspíš nutné přístroj znovu naladit, ale jeho softwaru by to mohlo sebrat informaci jak má "správně" setřídit programy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.