Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla DVB-T signálu pro více TV

Od: mazak* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jaká je optimální síla signálu DVB-T v (dBuV)? Chci rozvod na více tv příjmačů. Od jaké hodnoty 35dBuV a víc? Kvalita by měla být asi víc jak 21dB. Prosím o zkušenosti kdy to pojede a kdy se to bude rozpadat. Děkuji za odpovědi. Jiří

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Já mám na staré analog anténě rozvod na 3TV a vše jede OK. Jen občas kostičkuje Telka,Smichov, Fanda, Pohoda, ale to v mém místě možná kvůli vysílači. Jo mám 1 klasícky zasilovač .

if5m5zak
hodnocení

0x

Ideálně od 60dBuV - 80dBuV.

Co je to kvalita v dB? Důležité jsou MER, CBER, VBER

mazak*
hodnocení

Zajímá mě výstup na anténě, který pak zesílím předzesilovačem Alcad BR411a zesilovačemAlcad AM356 tím vykryju ztráty . Stačí na anténě bez předzesilovače třeba 38dBuV?

hujer123*

Problém není jen v zesílení, to je to nejmenší. Jak psal anděl, jsou důležité veličiny MER, CBER, VBER. Protože pokud je už na anténě velká chybovost, nepomůže vám žádný zesilovač. Proto by se měl signál změřit, vyhodnotit a pak navrhnout konkrétní komponenty v rozvodu. Zvláště, pokud, jak píšete, je to řešení pro více televizorů.

Bez měření se dá jen zkoušet a hledat náhodné řešení. To může být v konečném součtu dražší, než změření signálu.

jabraka*
hodnocení

0x

Všechny naměřené parametry jsou měřeny v určité šíři frekvencí.Pokud anténa,zesilovače a vlastní vedení má útlum v určitém pásmu,pak se tam v dobré kvalitě neprotlačí některý z muxů a signál kostičkuje.Mám tento problém na části přijímaných kanálů,Novy,Primy a ČT,ostatní kanály jsou s kvalitou na 85%

Zatím jsem nepřišel na to,kde je příčina.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]