Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dual sim-provoz s jednou sim

Od: fino97* odpovědí: 8 změna:

Zdravim,potreboval bych poradit s jednou technickou nejasnosti.
Pokud si koupim dual sim telefon,ale budu v nem mit vrazenou jen jednu simku,bude bezproblemu fungovat,jako normalni tlf na jednu simku? Kdesi jsem totiz slysel/cetl ze to pak nejak blbne,a chce se to porad nejak prepojovat/prihlasovat dokola k siti nebo tak neco. Podle me by to melo fungovat celkem bez problemu,ale chci se radeji ujistit,nez si ho koupim :) /Je to Lenovo S750,za podobnou cenu jsem tak vykonny odolny smartphone na jednu sim nenasel/. Diky ~F

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já mám Samsung galaxy S duos a šlape mi to úplně v pohodě. Předtím jsem měl jinej dual a taky v pohodě.

hodnocení

2x

Mám dualsim Lenovo A660 a naprosto v pohodě. Prvně jsem tam měl jen SIM Vodafone, potom jsem přidal ještě jednoho virtuála. Pozor pouze na jednu věc - některé Dualsimy nemají oba sloty rovnocenné. Jeden bývá jen pro 2G a občas tam potom nejedou všechny SIM. Moje Lenovo ale tímto naštěstí netrpí.

fino97*
hodnocení

Takze jestli to dobre chapu,tak v pripade vlozeni jen jedne simky se proste pri zapnuti jede jen z ni a mobil se chova jako normalni "jednosimkac"?

Přesně tak to je. Sice na některých místech je vidět, že druhá SIM není aktivní, ale to ničemu nevadí. Btw. se záseky nemám problém - telefon se zasekl celkem 2x, ale naposledy už hodně dávno. A nebylo to nic tragického, stačilo vypnout/zapnout. Doporučuji kupovat podle výsledku třeba v Antutu Benchmark - tak jsem třeba zjistil, že moje laciné lenovo má 2x vyšší výkon než Huawei G300 - přitom papírově měly být zhruba rovnocenné. Čím výkonnější telefon, tím líp - je předpoklad, že bude "stíhat" delší dobu. Jo a ještě pozor na kvalitu GPS - moje lenovo ji má hodně slabou a taky mu chybí elektronický kompas, což je velké mínus.

fino97*
Diky za odpoved,v te GPS jste se nejak hrabal/myslim ze se tam maze nejaky asociacni soubor ci co/ nebo je to tak originalne?telefon bych chtel pouzivat I na geocaching,a pokud ta gps bude nepouzitelna,tak...Jinak vyjimecne zaseky preziju,tohle ted pisu z tabletu ktery ma v Antutu score necelych 5k,takze si myslim budu s tim lenovem pripadat jak v raji :-D

rnk*
hodnocení

0x

Funguje to normálně. Spíše blbnou všechny čínské telefony. Takže pokud ten váš číňan se bude sekat tak je to normální vlastnost číňanů.

fino97*
hodnocení

Hmm,sekat...s timhle vykonem/ 4x1.2Ghz procesor,1 Gb ram/ si myslim ze sekani je nepravdepodobne,navic v rezenzich se o nem nikdo nejak moc nezminuje...Samozdrejme pri pouziti nejake hodne spatne ROMky se to sekat bude,ale par zasahu do systemu by to melo vylepsit :)

radil*
hodnocení

0x

Mám už několikátý dual a s problémem jedné simky jsem se nikdy nesetkal. Ovšem, podle toho, co popisuješ, bych typoval na zhoršený signál a stálé vyhledávání sítí při nastavení na ruční vyhledávání, ale to není problém dualu s jednou simkou, ale prostředí se slabým signálem. U nás bězné - stále chce přeskakovat na Polský signál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]