Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýchlosť microSD karty

Od: tabu odpovědí: 9 změna:

Dobrý deň, Vám menší préblém s MicroSD kartou v smartfóne mám 16GB, a je nanej napísané v kružku číslo osem čo asi znamená rychlosť, asi toto "class 8" no mám v tom chaos, čím večšie číslo tým je rychlejšia alebo naopak?

napr class 4 je pomalšia alebo rychlejšia ako class 10?

Je to rychlosť čítania takže ak má niekto horší class tak mu napríklad budu sekať hry,filmy? totiž mám taký tušák že mám pomalú kartu a práve preto mi seká niekedy film vo višej kvalite alebo hra uložena na SDkarte.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabu
hodnocení

ešte by som dodal že to asi nebude tá moja karta class 8 ale class 10 :) neviem prečo no na balení od karty ktore som práve našiel je napísané v v takom kružku také šipky do kruhu :) je tam číslo 10. No na karte je v krúžku číslo 8.

horak*
hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/...

sekani nemusi byt jen kartou, ale i HW smartfonu a typem prehravace (SW) a jeho podporou HW (nekdy tam je i moznost prepnuti s HW do SW podpory, kvalitou Ripu filmu (max bitrate) atd.

tabu
hodnocení

ja viem že aj HW zariadenia je doležíté no nieje to nejaký extra vykonný mobil ale kamarat ma iný mobil s takými istými parametrami a ide mu to lepšie :)

a prečo je na karte napísane 8 a na obale karty 10

hodnocení

0x

nepises co mas za mobil , ale vetsinou ty Mb/s uplne staci a omezuje ho spis sam mobil rychlosti sbernici , jinak 4ka je pomalejsi nez 10. A 8ka musi uplne normalne stacit , pokud neprehravas nake full hd. Spis bych to videl tak , ze ten mobil to nestiha a je lepsi to prekonvertovat na mensi narocnost.

kangaroo*
hodnocení

0x

Class 8 nebo 10.

Značí garanci, že karta pojede minimálně zychlostí 8 nebo 10MB/s

rv*
hodnocení

0x
v oběhu je spousta falešných karet a pokud jseš majitelem takové, může to být zdrojem problēmů.

luke237
hodnocení

0x

Ja jsem snad jeste Class8 nevidel. Bezne vidavam Class 4 a pak az Class 10.

Zajimala by me ta sipka na te karte. Muzes poslat obrazek te karty?

tabu
hodnocení

nemam doma kvalitný fotak a na mobile mam len 5mpx a karta je malá ledva vidím voľním okom nieto kamerou, no je tam číslo osem a na balení od karty je číslo 10 ako rychlosť uvadzaná... pamatove-karty.heureka.sk/...

mobil mám HTC desire C, a potiahne video v slušnej kvalite no niekedy nepotiahne niektorý :)

luke237
na mobile mam len 5mpx

To zni docela legracne, kdyz si uvedomim, ze tento web zobrazuje obrazky maximalne do velikosti 0,36Mpx :D (730x500 pixelu, jestli je fotka vetsi, musi se rozkliknout).

Tvuj fotak tak dela fotky 15x vetsi, nez se tady stejne zobrazi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]