Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led žárovky objednávka z Číny

Od: tom78* odpovědí: 23 změna:

Zdravím

Máte někdo kladnou zkušenost s objednáním Led žárovek do nového domečku z Číny.Nějaký dobrý obchod ověřený s rozumnými cenami?Koukal jsem tu a všechno je stejně od nich,akorát to je dost drahý.

Né že za každou cenu ale rád bych slyšel různé názory a pokud by se dalo ušetřit byl bych rád.

Díky Tom

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kubaaa*
hodnocení

0x
Co treba ebay? Spolehlivost na 100% a vyber obrovsky...

U ebay je strašná výhoda, že si Vás prodejce nedovolí podvést.

Protože by mu ebay zrušilo registraci.

Při sebemenším problému prodejci vracejí peníze.

kubaaa*
24.10.13 19:51
presne!
argento

Jen tak na okraj, kupoval jsem z Anglie traktor vydražil jsem jej ,poslal tam svého známého který bydlí kousek od Londýna a jel až nahoru k Eginburgu s penězmi v ruce a majitele nedopátral! Nereagoval ! A tak mi řekl, že se mám na Ebay Vy-rat neboť tam kdysi kupoval motor do auta za 500 Liber a už je nikdy neviděl a motor taky ne! A Ebay jako takové platí ,ale jen směšné odstupné po dlouhých tahanicích! Máte prostě smůlu! V.

hodnocení

0x

můj oblíbený je dx.com

petr123*
hodnocení

0x

Nezapomeň že čím levnější LED žárovky, tím ošizenější chlazení a kvalita elektroniky v nich. A tím kratší životnost... takže se nemusí vůbec vyplatit. Ale to samozřejmě platí bez ohledu jestli to koupíš u nás nebo v Číně. U nás máš ale naději se zárukou.

Opět záruka :)

Záruka je v dnešní době přežitek, navíc speciálně Číňani nedělají cavyky s reklamacemi a posílají rovnou navé zbož.

doplněno 24.10.13 22:26:

Já fakt nechápu proč většina lidí lpí na záruce, jsou země kde záruka není a tímpádem tam je zboží podstatně levnější než u nás. Kdo trpí stihomamem že se všechno musí porouchat si jednoduše záruku přikoupí, u nás jsou tupouni co kupují draho a k zákonné záruce si přikupují její prodloužení :-D :-D

A to se přece vyplatí :) Kvůli pochybné záruce koupit u nás stejnou věc několika násobně dráž.

Zaruku u nas sice mas i s mesicem na vyrizeni. Z DX mi jsem si mohl vybrat stejne zbozi nebo penize (oboje bez cekani).

hodnocení

0x

Mam pouze zkusenost s objednavanim LED zarovek do starsiho domecku:)> www.dx.com .

ferdapet*
hodnocení

0x

Ebay je docela spolehlivý.Led žárovky v obrovském výběru a v porovnání s cenami u nás jsou o polovinu levnější a myslím si,že kvalita bude při nejmenším srovnatelná (jak už tady někdo poznamenal - stejně se k nám dovážejí z Číny). Jen dodací lhůty jsou delší - 15 až 25 pracovních dní.Prodejci jsou však velmi korektní - mě na př. upozornili, že v Číně mají 5 dní nějaké národní svátky, takže se dodávka o něco opozdí a omluvili se.Taky mi sdělili,že pokud mi pozdější dodávka nebude vyhovovat, vrátí mi peníze.

hodnocení

0x

Muzete sem prosim nekdo vlozit primo odkazy, modely LED se kterymi mate dobre osobni zkusenosti? Zajimaji me ty s vetsi svetelnosti jako anhrada za 40 / 60 / 100 W zarovky. Zarovky sice stale mam, ale ve svitidlech, ktera kvuli detem sviti opravdu hodne zvazuji nahradu za LED

doplněno 04.03.14 09:40:

Doplnuji ze mi jde o konkretni vyrobky, odkazy ne stranky s povsechnym komentarem. Dekuji

tomasek*

A jaká to má být patice?

Ještě takový dodatek k tomu nákupu přes eBay (jak se píše výše) - výběr je skutečně obrovský, ale já osobně takové nadšení nesdílím - popisy parametrů často nejsou úplné - např. často chybí dost důležitý údaj o lumenech. To si člověk může "dopočítat" (dle typu diody a dle příkonu/výkonu - ale ať už je hodnota lumenů uvedená nebo ne (a člověk si ji dopočítá), tak realita tomu stejně často neodpovídá. V takových případech je ale možné kontaktovat prodejce a často člověku vrátí polovinu ceny žárovky. A nebo když se mi žárovka začala pálit po pár minutách používání, tak mi byla vrácena plná cena. Prodejce se samozřejmě bojí, že kdyby zákazník nebyl spokojený, tak mu dá špatné hodnocení...
Dobrou zkušenost mám se žárovkami z DX - resp. když je dobré hodnocení, je většinou žárovka skutečně OK (co se týče barevného podání, lumenů atd.). Ale člověk si samozřejmě něco málo připlatí (oproti eBay)...

frantisekpetru*

Já nakupoval TADY. Zatím LED pásek pod kuch. linku a 4x GU10 místo 50W halogenu. Spokojenost zatím maximální, jak se zbožím, tak s obchodem. Ještě mne čeká 6ks těch GU10 a nějaké E27 místo klasických 60W žárovek, nejspíše asi TYTO.

tomasek*

Hm - např. tu GU10 žárovku mám téměř totožnou a za poloviční cenu... Viz dx.com/...

A parametry odpovídají skutečnosti (barva světla, lumeny). Mám je třetím rokem a zatím svítí stále bez problému.

111®
03.03.14 08:33

rv*
hodnocení

0x

Celkem spokojený jsem s

aliexpress.com/...

kterou jsem ani nereklamoval, protože svítí dobře. Ale je to stejně, jako u ostatních LED. Deklarované parametry neodpovídají, takže měřený příkon je 9W. Bohužel spolehnout se nedá ani na dopočet výkonu z počtu použitých čipů protože elektronika bývá kvůli zajištění chlazení poddimenzovaná.

Třeba

aliexpress.com/...

mají jen 6W a

aliexpress.com/...

kupovaná jako 3w neměla ani 1W.

Jný typ

aliexpress.com/...

deklarováno 15W, realita 6W.

Výhodou je, že na aliexpress peníze prodejci dají až když potvrdíte, že zboži je v pořádku, takže není problém s reklamací, dosažení slevy, nebo i vrácení zaplacené částky (to byl třeba právě ten poslední případ, kdy jsem vybral dražší LED, aby parametry více odpovídaly, což se nenaplnilo).

Bohužel i u těch kupovaných v česku parametry neodpovídají.

Watáž je sice pěkný parametr, ale celkem na nic. Rozhodující je svítivost a tu jen z příkonu odhadujeme. Takže uváděné parametry k ničemu.

rv*
Pokud si jste schopen doma overit, ze udaj o svitivosti odpovida, tak je to samozrejme optimalni. Nam ostatnim musi stacit spotreba a pak svitivost odhadnout dle pouziteho led cipu.

Právě to je ten problém, že málo kdo má možnost změřit svítivost. Tu nemám ani já. proto normy EN stanoví uvádět svítivost jako objektivní měřítko.

A co svítivost porovnat? LEDžárovka / klasická žárovka a porovnat měření digitálním fotoaparátem? ;)

hodnocení

0x

Raději každý nákup konzultujte s někým zkušeným. Protože hodně shopů udává údaje někdy velmi falešné. Je běžné že udávají příkon Led žárovky až 3x vyšší než by instalované čipy vydržely. Velmi solidní je myled.com/... - ale dražší. Jinak radit se, konzultovat, údajům o příkonu a svítivosti nevěřit.

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Potřeboval jsem 24 LED diod 4pinových 5 mm RGB. Dodávka z Číny cca 1 měsíc. Přímo od výrobce, prodejce jich musel objednat 1000 ks. Takže zapomeňte na to že by jste něco ušetřil. Ale dá se koupit po bazarech nepoužité LED diodové žárovky kolem 50 Kč. (Brno) . Na 230 i 12 V. Kvalita je pochybná, ale když použijete odrušovací kondenzátory na odrušení HDO a vlastních spotřebičů, dá se předpokládat že dožijou aspoň těch 10000 hodin. (100000 ani náhodou). Ale technoloije jdou dopředu.

Vlaďimír

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]