Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosila bych odborníky o radu.. Zakoupila jsem si TV , zde vkládám odkaz digiboss.cz/...
Po automatickém naladění programů jsou na bílé ploše jakoby vidět duchové.. nebo pruhy takový tmavší, je to vidět pořád i po úpravě. Neví někdo, zda je to někde v nastavení TV nebo to tam bude vidět pořád..,? Docela nás to štve, TV za dvacítku a jsem s ní celkem nespokojená. Zakoupila jsem v OKAY, nevíte jak je to tam s reklamací, do 14 dnů? Nebo nemáte někdo zkušenosti..? Uvítám každé rady. Díky
Dobrý den, nejsem si jistý, ale mohlo by to možná být rozdílem ve 2D a 3D. DVB-T není vysíláno ve 3D. Možná zkusit opět nastavení a pročíst manuál. Zkuste připojit např. DVD přehrávač, jestli bude změna v kvalitě obrazu nebo je to jen u vysílaných programů. U původní TV nebyl problém se signálem a obrazem? Zdravím!
doplněno 22.10.13 18:56:ernie - já 3D TV nemám (nepotřebuji), ale asi to bude tento problém.
doplněno 22.10.13 19:01:Tak zkuste v nastavení (menu) TV vrátit vše do Továrního nastavení, jestli dosáhnete požadované kvality.
doplněno 22.10.13 19:19:Ten STB nestačí. Musí to být jiný zdroj obrazu, než TV vysílání. OKAY neznám, ale zkuste se tam poptat nebo zavolat. A ženské toho zvládnou dost, tak to nevzdávejte. Co to Tovární nastavení?
doplněno 22.10.13 20:08:Tak to je škoda, že jste to vzdala. Určitě je vše v manuálu (i obrázky). Záruka bude dva roky a do 14ti dnů se zboží snad může vrátit bez udání důvodů - na reklamaci je tedy čas a nechte to na toho kamaráda.
zkusila jsem video, stále stejné :-/ nevím, možná si na to člověk zvykne na ty duchy, ale já asi fakt ne, úplně mě to štve a deptá... Tovární nastavení jsem nenašla, nechci se v tom zas moc hrabat, abych něco neudělala špatně. O víkend má přijet kamarád, který tomu rozumí a zkusí co by to mohlo být. Jenže právě jsem chtěla co nejdříve, abych to reklamovala hned a a na nic nečekala.. nevím, zda je to normální nebo vada TV. Každopádně děkuju Vám za rady!
Raději, než bych to ještě rozštelovala V manuálu právě není ani ťuk.. ani nastavení programu,jak je usporadat a tak..na to jsme si museli prijit sami, spis je tam jak s TV manipulovat, vysvetlivky u ovladače apod.. nějaký nastavení tam vůbec není...Ale tak ještě počkám, co ten kamarád. Nejlepší uplne by bylo, kdyby Okay měli nejakého technika, nebo kutila, který se ti zabývá a pomohl by mi. Jinak to nevidím..
) každopádně díky moc
Podle odkazu se koukáte na 3D televizi a tak si to buďto přepněte na 2D nebo si vezměte barevné brýle.
doplněno 22.10.13 18:52:Bene, tam je v parametrech napsáno, konverze 2D-3D. Takže naladili programy a mají zapnutou tu konverzi.
doplněno 22.10.13 18:59:Já taky nemám. Jen jde o to, že TV vysílání je 2D a tazatelka tam má asi zapnutou funkci, která ten obraz dělá jakoby 3D. Takže to je v pořádku, jen to chce vypnout tu funkci.
máme to přepnuté na 2D... 3D jsem zkoušela, to bysme poznali, je to rozostřený. Minulá ledkova TV 82cm byla super.. nádherný obraz, proto jsem z toho vykulená .. ještě jedině zkusit zapojit do setop boxu, ale zas nač, když ta TV už ho mít nemusí.. tak nevím ..:/
jinak ještě upřesním, že v prodejně ten obraz na TV byl super.. jako malovaný, proto jsem si ji vybrala
zkusila jsem ten setop box, ten by mohl stačit..? nebo to musi být dvd třeba..? Ten setop box nic nedělá, je to pořád stejné. Nekoukáma na 3D, je to v normálním obrazu...akorát ty duchy vidím pořád..:/ ženská si s tím asi moc nepomůže.. Nevíte, jestli třeba OKAY má nějaké svoje techniky, kteří by přijeli to dát do provozu...
Zkuste precist navod o konverzi 2D-3D, Pokud si i stale potom budete myslet ze je vse podle nastaveni spravne, obratte se na OKAY prodejnu a nechte TV reklamovat. 14 denni zaruka v pripade reklamace nema na nic vliv. Pouze 14 denni vraceni zbozi pri koupi mimo kamennou prodejnu.
Ale taky bych vyzkousel to DVD, tedy film z jineho zdroje, popripade film pres HDMI treba z pocitace.
Máte do televize připojené externí zdroje signálu (video, DVD...), případně jakými kabely?
Zkuste ten kabel SCART z televize vytáhnout a zkontrolovat, zda to mělo vliv na obraz. Kabel SCART s nekvalitním stíněním může způsobovat rušení, které se může projevovat pruhy v obraze.
Možná máte skutečně něco špatně nastavené, ale na druhé straně nečekejte od 120 cm uhlopříčky špičkový obraz v klasickém SD vysílání v rozlišení 720x576 či DVD něco extra Pokud budete přijímat HD, tak to bude o něčem jiném. Možná Vám v prodejně do tv pouštěli obraz z Blue ray přehrávače či HD vysílání a proto byl obraz perfektní.
doplněno 22.10.13 20:20:Do takovéto 120cm uhlopříčky, je třeba pro parádní obraz pustit HD !
jjo jo určitě máte pravdu... Pouští tam asi nejlepší obraz, aby zboží prodali, to je jasné. Jak dostanu to HD, jsem laik..) stačí nejaky kabel na HDMI?
HD je vysilani ve vysoke kvalite. Vysila CT1HD, CT2HD, NOVAHD a jeste par programu na DVB-T vysilani.
S tim vracenim zbozi je to tak, ze to neplati pro kamenne obchody, zde zadna moznost vraceni zbozi neni. Jedine vyreklamovat. OKAY ale nabizi tusim do 8 dnu moznost zbozi vratit a vymenit za jine.
Nevím odkud berete signál. Musí být v HD. Na pozemní HD vysílání není tv stavěná. Jen ze satelitu DBS-2.
doplněno 22.10.13 20:45:Na pozemní HD musíte mít STBox -T2
doplněno 22.10.13 20:53:Oprava: ze sat. DVB-S2
HD vysílá RV7 v mpeg4. ale je to dvb-T nikoli T2.
doplněno 22.10.13 21:10:NOVA HD už v muxu2 nevysílá.
doplněno 22.10.13 21:31:DVB-T2 vysílá zatím zkušebně jen v několika lokalitách. vy máte křišťálovou kouli, že víte, že tazatelka má to štěstí a je v dosahu tohoto zkušebního vysílání?
Navíc píše, že příjímá HD vysílání české televize. To ale nevysílá v DVB-T2, ale v DVB-T a mpeg4.
doplněno 22.10.13 22:22:Článek z vašeho odkazu je z roku 2010 a v letošním roce mělo být podle něj pokryto signálem v DVB-T2 95% obyvatel. Všichni víme, že tomu tak zdaleka není a současné odhady předpokládají zahájení pravidelného vysílání v DVB-T2 kolem roku 2016. Do té doby je dostatek času na pořízení televizoru nebo SZB umožnujícím příjem DVB-T2
Teď tazatelka potřebuje vyřešit kvalitu obrazu v současných podmínkách. A to, co popisuje, rozhodně není zaviněno v současnosti používanou televizní normou, ale nějakou závadou na straně příjímacího řetězce.
V České republice by se mohlo v DVB-T2 pravidelně vysílat v létě 2012, signál by měl být dostupný pro 8,5 milionu obyvatel. V roce 2013 by mělo být pokryto 95 % obyvatel.
Zdroj: technet.idnes.cz/...
V České republice by se mohlo v DVB-T2 pravidelně vysílat v létě 2012, signál by měl být dostupný pro 8,5 milionu obyvatel. V roce 2013 by mělo být pokryto 95 % obyvatel.
Křišťálovou kouli pochopitelně nemám. Když to tedy vše chytne v hd na DVB-T, pak není co řešit.
Až přejdou na DVB-T2, pak v tv DVB-T, bude k ničemu.
doplněno 22.10.13 22:02:asi je v HD já se v tom nevyznám... máme jen ty 3 programy, jak se tu psalo ČT1,ČT2 a NOVA HD. Máme anténu, satelit nemáme, víc vám k tomu opravdu neřeknu, páč nevím..:/ a pomohl by místo scartu ten hdmi kabel...? a kam bych ho měla připojit z Tv do videa, i když je video nepoužívané..? omlouvám se za trapné otázky, ale vážně fakt nechápu
Počkejte na kamaráda, který tomu rozumí, nebo si pozvěte někoho, kdo se v tom vyzná. HDMI kabelem od videa DVD ! (pokud má hdmi výstup) si nijak nepomůžete. Pokud máte video na kazety, tak jedině scart .
doplněno 22.10.13 21:15:Jen všeobecně. Pro tv, kterou jste si zakoupila, by bylo dobré se dovybavit. Pořídit si satelit parabolu+ konvertor pokud máte možnost umístit parabolu a nebo pořídit Stbox-T2 pro příjem hd programů. Na takovou tv co máte Vám to vřele doporučuji. Jinak její využití je poloviční
Podrobná uživatelská příručka by měla být v TV.
Pokud máte originál velký ov/... tak stiskněte tlačítko. s ikonou otevřené knihy s otazníkem hned pod vypínacím tlačítkem.
Jinak duchy může (kromě zmíněného špatného scartu) způsobovat např. blízký zdroj el.magnetického záření, např. reproduktor.
A taky kaoxiál, zkontrolujte hlavně všechny koncovky. A taky jestli není blízko kabelu zmíněný zdroj el.magnetického záření.
díky všem... dneska zavolám tomu chlapíkovi, co pracuje pro Okay, který by tomu měl rozumět. Scart kabel ani nemusím použít a dělá to duchy, kabelem to asi nebude. Říkali nám tam, že na tuhle TV stačí normální připojení a teď mě tu strašíte, že nebude tv využita, tak nevím .. uvidíme,co nám řekne a podle toho se rozhodneme.. Rozhodně nechci kupovat nějakej satelit kvůli tomu a podobně, předešlá TV taky nová, jen menší uhlopříčka měla nádherný obraz , jako malovaný... tak sem myslela, že stejná značka, jen jiná uhlopř. bude to samé... ach jo... u mě špatná koupě pokaždé, nejdřív Tv, pak lednička, a teď další Tv...
Televize je dobrá, možná až moc chytrá...
TV má HD (vysoké rozlišení). Pozemním HD vysílání (normální anténou) u nás vysílají tři čtyři programy asi, a to za předpokladu, že i ve Vaší lokalitě. Jinak se tímto způsobem vysílá vše v SD (Standardní rozlišení).
Satelit mít nutně nemusíte, ale u něj vysílají vše v HD, proto rádci radí, abyste tu televizi s vysokým rozlišením využila. Čím větší televize (úhlopříčka), tím více je obraz v "nevysokém rozlišení" degradován. Proto možná vidíte rozdíl ve vysílání na 80 nebo 120 cm úhlopříčce. Můj názor je, že 80cm úhlopříčka je tak tak hraniční na klasické rozlišení. Na stodvacítku se v SD nedá koukat.
Dále pokud chcete vyzkoušet obraz, musíte připojit nějaké zařízení, které přehrává ve vysokém rozlišení, např DVD. Připojit jej digitálním HDMI kabelem, pustit přehrávání DVD a na televizi nastavit vstup obrazu z DVD. Aby tam prostě byl na TV vidět přehrávaný film. O scart kabelu u této technologie už neuvažujte.
Ano přesně tak to je. 120 cm uhlopříčka a SD rozlišení není koukatelné (alespoń pro mne). Byla jste zvyklá na 80 cm a teď to je " šok" v rozdílu kvality na takto velké uhlopříčce.. Obávám se , že technik nic nezjistí, pokud tam nemáte opravdu něco nastaveno, degradující totálně obraz. Proto ta zmínka o satelitu a HD vysílání.
ooo vyčerpávající odpověď... díky moc... konečně jsem leccos pochopila seženu dnes ještě ten hdmi kabel.
Jinak satelit se asi platí měsíčně, že..? Nejde koupit satelit a prdnout ho k anténě?
Satelitní přijímač je jen přístroj, který se neprdá k anténě=vaše TV tento přijímač má již zabudovaný. Ven na dům (střecha, zeď) se umisťuje parabola, která má přímou viditelnost na příslušnou družici (geostacionární satelit). Předtím je potřeba zjistit, zdali je na družici "vidět" a jaký by byl příjem z ní (měření technikem-ať zase nepořídíte něco, co vám bude k ničemu). No a balíky programů se kupují u různých satelitních operátorů-dostanete kartu, která se zastrčí do Cl slotu v televizi. Formy plateb závisí na tom kterém operátorovi.
aha aha... a my doma máme třeba tu základní nabídku těch programů 16ti nebo kolika, ta nám stačí, tak nemusíme od operátora něco kupovat..? stačila by ta parabola..?
Jestli jsem to dobře pochopil, tak vy přijímáte POZEMNÍ vysílání-klasická anténa, to je něco jiného, než vysílání z družice-satelit. Tyto dva systémy jsou naprosto odlišné, takže pokud chcete ono HD vysílání ze satelitu, musíte si koupit parabolu a platit za satelitní službu. Pozemní vysílání je "zadarmo". U satelitu vám nabídne operátor různé balíky, které programy si vyberete, včetně českých televizí nebo zahraničních.
Souhlasím s tím, že na televizi s velkou úhlopříčkou nevypadá SD vysílání zrovna nejlépe, ale rozhodně se v něm nesmí objevovat pruhy, jak popisuje tazatelka. Navíc mám dojem, že rušení se projevuje i u HD programů. Takže jestliže se neodstraní příčina, může toto rušení přetrvávat i u satelitního příjmu. Dále je třeba vzít v úvahu, že zdaleka ne všechny programy, byť na HD kanálu, jsou opravdu vysílány v nativním HD rozlišení. Rozdíl je jen v tom, že se rozlišení přepočítává už na vysílací straně a nikoli na straně přijímací, jak je to v případě příjmu SD v HD televizním přijímači.
Navíc u satelitního příjmu nejsou ani tzv. základní programy zadarmo. nejlevněji to vyjde u Skylinku, kde se platí tzv. servisní poplatek 29 Kč měsíčně.
doplněno 23.10.13 14:19:BTW: zkusila jste již odpojit ten SCART kabel z televizoru?
Takže.. scart kabel jsem odpojila, je pouze do Tv anténa a kabel do zásuvky.. Byl tu technik a říkal, že to normální není a ty pruhy na obrazovce, jsou vidět i při puštění filmu na dvd, což by asi být nemělo. Tudíž jsme se domluvili, že mi objedná jinou, přiveze a zkusíme hned.. tak jsem ráda. Že je jen připojená na anténu by prý nemělo vadit. Uvidíme, zda ta jiná nebude dělat stejný problém. V jedné recenzi jsem na tuhle tv četla, že tam někdo měl taky rpuhy, tak jí vrátil. Moooc všem děkuji za ochotu a rady, jsem o něco chytřejší ! A dám vědět, jak jsem dopadla díky díky
Poslušně hlásím, že jsem dostala novou TV, vyměnili mi jí, je to o dost lepší i když dokonalé to není, ale pak už to může být jedině tím, že je to televize HD a tech programů moc nemáme, doufám, že brzy budou v HD vysílat všechny programy. Pak jedině nějaký satelit, který bych já nerada, připlácet si zas za nějaký programy, když je ani nevyužiju,..koukám na tv jen večer a stačí mi základní nabídka 13 programů. Díky všem za snahu mi pomoci
Asi Vás zklamu, ale nikde u televize nevidím DVB-T2 normu. Obávám se, aby Vám nebyla k ničemu za dva tři roky, až se u nás tímto formátem bude vysílat.
ted jsem si prečetla na netu, že DVB-T2 nevzniklo kvůli nějaké větší kvalitě, ale jen pouze kvůli úspoře kapacity. Doufám, že jste to nemyslel, že TV budu moc vyhodit, že mi nebude vysílat ..nic.. na netu prodávají i setopbox DVB-T2 nebo jak to napsat.. bude mi stačit ten..? Přece každý nebude kupovat novou TV, co by to bylo za hovadinu s prominutím?
No bohužel, přijímač v tv, který je na DVB-t(1) bude na nic a pokud budete chtít pozemní příjem, nastoupí na řadu opět set top box s DVB-T2, podobně jako tomu bylo v případě přechodu z analog vysílání na digi. Na satelitní nebo kabelový příjem nemá toto vliv.
Ernie NESTRAŠTE zbytečně!
DVB-T2 je na našem území ještě pořád ve stadiu testovacího vysílání. A až se to jednou (za rok, za dva) rozjede, jak DVB-T a DVB-T2 pojedou současně pár roků. Takže nutnost výměny vidím nejdřív tak za 5 let. A to budu hodně velký optimista.
V současné době je vhodné s nákupem DVB-T2 počkat. Současné DVB-T2 využivá kodek H264. Nyní se začíná zavádět kodek H265, který umožní zpracovat i Ultra HD. Například v německu se se zavedení DVB-T2 počítá až v roce 2017 a bude použit právě nový kodek H265. Já věřím tomu, že u nás to bude podobné a nemyslím si, že současné zařízení DVB-T2 disponují dostatečně výkonnými procesory. aby bylo možno provést softwarový upgrade na kodek H265.
Kdo má možnost umístit parabolu na sat. vysílání, je to dobrá volba bez zásadních změn v budoucnu. Většina mých známých, kteří nejdříve toto řešení odmítali, mají již satelit a jsou bez problému. Samozřejmě každý s tím nemusí souhlasit. O programové nabídce ani nemluvě.
tak ale většina lidí si bude muset koupit ten stb DVB-T2, urcite si kvuli tomu nebudou kupovat nove tv... a myslim, ze tolik jich jeste na trhu neni, co myslite..? Sem koukala na tv s tim T2 a pohybují se kolem 30 tis.? Nechápu, proč furt vymýšlejí nějaké novinky.. k čemu nám jsou pak ty staré STB..? T2?
zdravím
naše tv měla ochranné fólie nalepené tři měsíce od koupi.
Důvod je nekvalita obrazu plně vybavené smart tv s full hd ...a hlavně zdůrazněný dvoujádrový procesor.
Omyl je sledování reklam a recenzý. Praxe byla v mém případě odmítání na novou tv koukat.
S čím si stará lupa poradila si led v určitém požadavku neporadí.
Po připojení několika drhuhů kabelů scart nedošlo k bezchybnému obrazu.
Prostě oblíbené hry na ps si hraji na lupě.
HD vysílání na je na led lcd dost dobrý,ale vidím vady výrobku LG LN42
Při jednobarevném pozadí se objevují z každé strany svislé čáry typu duchy 15 cm do okrajů tv.
Při HD vysílání ct 4 sport dochází k zastavování obrazu na ms.
Trhání obrazu při rychlých scénách už přehlížím.Celkově se mi zdá zrychlený obraz .
V porovnání s LG plazma 600 Hz , která chodí na jedničku bych dal mojí tv 3 z 10
Používám ex.sat. a hdmi kabel a signál sky link.
Relamace tv koupené přes internet se celkem obávám.
Reaguji na ty vámi zmíněné duchy.
konec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.