Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omega 1060 je to dobrý vysavač

Od: davidek* odpovědí: 9 změna:

mám vysavač omega 1060 z roku 1960 vím to protže sem ho v tomhle roce ho moje bábička kopila jaký je váš názor na tento vysavač

doplněno 18.10.13 21:53:

doplním má příkon 175wattu a není hlučný

doplněno 18.10.13 21:55:

ted sem si vzpomněl ted se dívám na dokumenty není to německý vysavač

doplněno 25.10.13 20:14:

jestli chcete dnes sem na točil video tak mohu poslat

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

mega giga stary vysavac , nejde vubec srovnavat s novyma. CHybejici filtry , maly vykon ...

rnk*
hodnocení

1x

Hezký starý kousek. Ještě bych ho pár let schoval a pak bude mít hodnotu.

Zde je něco o něm: vysavac.webnode.cz/...

raadek*
No já měl Electrolux z roku 1947 dokuď mi ho manželka nevyhodila. :) Sací výkon je větší díky minimální filtraci, takže odpovídá současnému vysavači s desetinásobným příkonem. Technologie je celkem stejná, jenom použité materiály byly kvalitnější s dlouhou životností.

hodnocení

0x

No, záleží na tom, co chcete slyšet. Na dnešní poměry je to hlučný výřič prachu, vyžadující vyklepávání plátěného pytlíku do popelnice, pokud možno za bezvětří. Berte to jako relikvii a uložte ji kamkoliv. Za nějakých dalších padesát let by to mohl být zajímavý kousek...

davidek*
hodnocení

právěže hlučný vubec není jenom tak bzučí táhne jak svina

hodnocení

0x

To je otázka, jestli je dobrý - z hlediska výkonu je opravdu ,,sto let za opicema´´ - tyto vysavače měly tak 300W, ty dnešní mají běžně 1500 i více W. Filtrace taky není zrovna hadna alergika - vstupní filtr je jen látkový sáček, výstupní neexistuje.

Ale na druhou stranu - sám jsem měl vysavač ETA z roku 53, našel jsem jej na půdě domu, který jsme koupili. Používal jsem jej jako stavební vysavač, prostě kdejaké svinstvo, písek, prach z tvárnic, cihel a pod. Všechno bez problémů vysál. Pak se ozval známý, že ho chce, že to sbírá - tak se mi vysavače zželelo, po té útrpné službě jsem jej rozházel, vyčistil, vyfoukal, dal nová ložiska a uhlíky a jede jako nový. Každopádně tyto vysavače byly dělány na to, aby vydržely a daly se opravit. Ty dnešní jsou naopak dělány tak, že pár roků to jede (ideálně chcípne po skončení záruky), vyhodí se to a koupí se nový.

magdalen435*
hodnocení

0x

Nemůžu posoudit, zda je dobrý, to vidíte vy, jak saje. Příkon, ani výkon není podle mé zkušennosti podsatný. Nostalgicky vzpomínám na ETU autovysavač. Sloužil dobře cca 18 let, byl vždy po ruce, lehký, dlouhá šňura stačila na 3 pokojový byt 1x přehodit zásuvku. Látkový pytlík nebylo zrovna milé vyprazdňovat, ale. Před asi 10 lety jsme koupili vysavač s několika fitry, sysém cyklon a 1,5 lt nádobou. Vysávání bylo intenzivní, ale asi 3 minuty. V nádobě bylo pár smetíček a vlasů (ani dno nebylo poryto) a už si ani necuc. Musel se umýt pěnový filtr, který filtroval prach, který padal do odpadní nádobky

Nejdřív jsem utřela prach a pak vysávala, což je prý špatně. Eta neměl žádný filtr, ale prach na nábytku po lvasávání nebyl.

davidek*
hodnocení

no kdyxž porvnám jak velký to má pytlík tak saje jak říkate intenzivně asi 5 minut potom už tahne ale trošku mín

Omega 1060 je to dobrý vysavač

davidek*
hodnocení

já jsem e na té stránce dočetl že je tam možnost pap filtru ty se asi už ale nevyrábí

doplněno 19.10.13 08:10:

jo jinak sem sním vysával a jeho výkon mě docela překvapil i když filtr už trochu ucpaný je furt koberec krade směrem nahoru a smetí bere taky dobře jediný co je jiné je to že se musí stým vysavačem jezdit tou hubicí po kobercu pomaleji.

doplněno 19.10.13 08:13:

což se mi u nového nestalo ten prostě když je pytlík ucpaný tak doslova s*re na to a vy musíte dát nový filtr tento vysavač jenom huř nasává

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]