Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozebrat magnetron?

Od: mmmooo odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny elektrotechniky,

před časem jsem rozebíral asi 6 let starou mikrovlnku. Mimo jiné jsem z ní vyndal i magnetron (nepochybně víte, co to je :) ). Nevím, co je přesně uvnitř, zajímá mne však hlavně dva (podle Wikipedie dost silné) prstencové magnety. Ty jsou navlečeny na jakési trubici a ode mne jsou ještě odděleny jakousi mřížkou. Rád bych je vyndal, ale nevím, jak. Kovové stěny magnetronu jsou k sobě spojeny ohnutými "pacičkami". Ptám se tedy, jak by bylo možné ho rozebrat. Také bych rád věděl, jestli uvnitř magnetronu není něco nebezpečného (nebezpečné látky či něco jiného), pokud ano, tak se do toho nebudu pouštět. Děkuji za Vaše odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

žádné složitosti v tom nehledej, prostě rozebrat. Už jsem jich několik rozebral a ty magnety jsou opravdu dobré.

hodnocení

0x

Uvnitř magnetronu je vákuum a žhavící vlákno jako v každé elektronce.

mmmooo

A to je nebezpečné?

V případě velkých skleněných elektronek jako je třeba CRT obrazovka je vakuum nebezpečné. Při poškození dochází k deplozi a létající střepy mohou způsobit zranění. U rozebírání magnetronu to nejspíš jen pšoukne jakmile se vytvoří nějaký otvor.

mmmooo
hodnocení

Ano, vím, že porušení obalu CRT obrazovek způsobí implozi. Myslíte, že by to šlo nůžkami na plech? A pak rozbít vakuum a svléknout magnety?

Asi bych nejdřív vyvrtal dírku a zrušil vakuum a pak už jakékoliv násilí :)

mmmooo
hodnocení

Děkuji. :) Dobrý nápad. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]