Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je NFC potřebné/má využití?

Od: zvidavajanca* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

plánuju si pořídit telefon Samsung Galaxy SIII Mini. Dělá se ve dvou variantách s NFC a bez NFC. Cenový rozdíl je asi 700-800,- . Vyplatí se do toho investovat nebo ne? Platba mobilem mě nezaujala a nějaké další využití netuším. Kromě machrování :D ale na to ho nepotřebuju ;) Případně bude mít v brzké době (cca 2 roky-životnost telefonu) uplatnění?

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Výužití je spousta, jednoduší párování s bluetooth zařízeními, která taky podporují NFC. Pak lze koupit přívěšky nebo samolepky NFC - použití je takové, že si nalepíš NFC samolepku na noční stolek a v mobilu dojde třeba k zapnutí budíku, nebo vypnutí zvonění atd...když si jej tam položíš.

doplněno 16.10.13 19:44:

Stačí do vyhledávače zadat NFC tag, případně NFC tag aplications - je toho plno...

doplněno 16.10.13 19:48:

sunnysoft.cz/...

paw*
hodnocení

0x
Pokud platite casto kartou, tak vyuziti ma, pokud kartu tak casto nepouzivate nebo chcete si mobil a kartu drzet zvlast, tak neni treba. Za 2 roky uz bestak telefon bez NFC nekoupite.

hodnocení

0x

pokud chces byt king a platit mobilem tak jo , pokud mas kartu v penezence , tak nema to smysl , ja to nepouzivam vubec

Který operátor to u nás už umí? Já myslel, že je to porad jen v rámci testování.

daniell*
hodnocení

0x

jednoduché, záleží jestli často platíte kartou nebo ne .. pokud ne tak se to nevyplat,í pokud ano tak bych o tom přemýšlel. Osobně to mám a používám ale není to něco bez čeho bych nedokázal žít ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]