Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Dneska jsem ze zvědavosti vlezl do nožovek na sloupu a kabel od nich je 4x 35 AYKY a nožovky 80A
Když jsem se koukal na ma proudové zatížení tak v zemi je 96A a v zemi 125A
A když jsem se nad tím zamyslel že vlatně parametr uložení v zemi je nepoužitelnej protože ta krabive neni na zemi ale je metr ve vzduchu a dále je kabel v zemi. Platí pro toto proudová hodnota pro uložení do země nebo na vzduchu?
Ten metr kabelu v chráničce mi nedá spát :D
Děkuji
Klidně spěte. Téměř vždy se kabelové vedení navrhuje s určitou rezervou, aby se nemusel podzemní kabel vyměňovat pokaždé, když si odběratel koupí další rychlovarnou konvici.
Jestli máte kilometr kabelu a na začátku a konci jsou dva metry ve vzduchu, počítá se s uložením v zemi a případně zkontroluje výpočtem, zda ten kousek ve vzduchu nepřekročí při provozu povolené oteplení. Navíc, jak možná víte, pro dimenzování kabelů se používá i řada dalších koeficientů, zohledňujících počty kabelů, jejich polohu/uložení ve svazku, teplotu okolí,... a dokonce i to, zda je kabel veden svisle nebo vodorovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.