Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cd-r, dvd-r, dvd+r

Od: fisa* odpovědí: 15 změna:

Jaký je mezi těmito všemi druhy disků rozdíl? :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

prepalovat jde jen cd-rw nebo dvd-rw

fisa*
hodnocení

RW je to samé jako R?

R vypálíš a hotovo. RW můžeš přepisovat (několikrát málo)

hanher*

cs.wikipedia.org/...

cs.wikipedia.org/...

Zde to máte dopodrobna.

fisa*
hodnocení

Takže do toho rádia je vlastně jedno co použiji? :)

praivo*

No to teda ne. Ještě jsem neviděl rádio, které by umělo DVD.

doplněno 15.10.13 21:11:

Některé Hi-Fi systémy to umí, ale běžná rádia ne.

V podstatě...

Ale... DVD rádio nejspíš nepřehraje, takže musíte použít CD. Aby rádio přehrálo CD-RW (tedy přepisovatelné), musíte jej uzavřít. Což ovšem znamená, že přijdete o jeho hlaví výhodu, tedy přepisovatelnost.

praivo*

Co já vím, tak není problém uzavřené CD-RW smazat a znovu na něj něco nahrát.

martinhajek*
Samozřejmě
fisa*
hodnocení

To je všechno co jsem potřeboval, díky vám všem ! :))

praivo*

R = Recordable

RW = ReWritable

hodnocení

0x

Kapacita CD je 650MB, jednovrstvé DVD má 4.7GB. Rozdíl mezi +r a -r není podstatný.

jen pro upřesnění, 650 MB měly CD ze začátku, už aspoň desítku let jsou CD běžně 700 MB, k sehnání jsou i 800 MB

fisa*
hodnocení

Ale slyšel jsem, že na jednom druhu nejde mazat soubory a na druhém jo. Potřebuju to do rádia na písničky, takže co mám použít? :)

ladinpraha*

To, co umí rádio. Obvykle jenom CD-R. Možná by skouslo i CD-RW, ale muselo by být uzavřené, takže by vlastně nešlo vypálit opakovaně. Rádia jsou v tomhle nevyzpytatelná a podle mé zkušenosti je CD mechanika první, co na nich odchází.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]