Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci :D neví někdo z vás jakou hodnotu proudu má trolej, respektive trolejový drát?
Doufám ,že mojí otázku pochopíte
Děkuji moc
proudu ním teče podle toho, kolik tramvají a na jaký výkon zrovna jede
ale napětí je tam pouze 600V, takže proud bude velký, např. tramvaj Škoda 13T má maximální výkon 540 kW, tedy odebíraný proud je až 900A
doplněno 13.10.13 20:19:Napětí 600V je pokud se bavíme o trolejích pro tramvaje a trolejbusy. U vlaků je to 3kV nebo 1,5kV SS, či 25kV nebo 15kV stř.
Nad tímto jsem také celkem dlouho přemýšlel a zajímalo mě to a po čase mi to nedalo a zavolal jsem si na dopravní podnik kde mi paní řekla 600 V .. takže celkem dost není dobrý nápad si o to opírat hlinikový žebřík nebo se na tom houpat ...
doplněno 13.10.13 20:22:600V = Napětí ,ale proud nevím.
doplněno 13.10.13 20:34:nedopnívám se že by se na to vedení někdo dostal bez nějakého spojení se zemí ... jeden čas byl takový "trend" lézt na trolejbusy (častěji tramvaje) a k ráně došlo i bez přímého spojení s drátem.
Třeba tady, a jaká trolej je na mysli? troleje-cariboni.cz/... atlaslokomotiv.net/...
microsysbrno.cz/...
Jinak by se muselo na výkon jednotlivých měníren, MW.
Odhaduju, že obvyklá zátěž bude tak kolem 1000 A, snese určitě víc.
Jak tu už někdo psal, tramvaje mají napětí 600 V a třeba tramvaj Škoda 15T má údajně max. spotřebu asi 740 kW, takže vychází něco přes 1000 A.
Pro vlak jsem kdesi zahlédl, že lokomotiva o výkonu 2 MW by neměla být omezována, ale nevím jestli to platí pro všechny tratě, tento údaj neber jako stoprocentní. Při napětí 3 kV by pak vycházel proud pro jeden vlak skoro 700 A, při napětí 25 kV necelých 100 A.
Tramvají i vlaků v jednom napájecím úseku může být víc (i když asi ne všechna vozidla pak budou brát maximální příkon naráz), takže trolejí pak může téct proud poměrně velký.
Každý zamestnanec železnice pracujúci a pohybujúci sa na elektrifikovanej stanici, trati, v depe je poučovaný, že sa nesmie priblížiť k troleju bližšie ako na 1,5 m , nakoľko sa musia vyvorovať pred preskokom indukované z troleja.
Na elektrifikovanej trati pre jazdu do stúpania má každý druh vlaku určený tzv. elektrický následný interval. Aby meniareň, prípadne napajacia stanica udržala prevádzkové napätie. Je to rozdelené podľa druhu vlaku a tonáže, rýchlosti jazdy a p.
Jednotlivé série rušňov majú určený medzný prúd , ktorý nesmú prekročiť , najmä pri rozjazde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.