Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám v plánu si koupit telefon Samsung Galaxy S3 mini. Jeden už mám a chci druhý do rodiny. Koukala jsem na heureku na ceny a u levnějších je upozornění, že telefon nemusí pocházet z oficiální české distribuce. Chtěla bych se zeptat, jaké to může mít úskalí. V čem se bude telefon lišit? A v čem může být problém?
Dále lze nějak na internetu zjistit nebo před převzetím zboží si ověřit z jaké distribuce telefon pochází?
Děkuji za rady.
U jakého otazníčku? Neoficiální distribuce = šedý dovoz a ten je na tom odkazku, který jsem udala, krásně popsaný. Netřeba přepisovat celý text..
(z mobilu to neumím uložit jako klikací, tak ještě jednou)
Nic se neděje, v případě reklamace bývá menší problém, než s CZ distribucí, sice vám jej nemusí do opravy přijmout autorizovaný servis, ale zase jej většinou prodejce bez řečí vymění. Nejlevnější bývají výrobky pro Indonesii nebo emiráty, vůbec není nutné dávat pozor aby byl pro EU
Jen musíte počítat, pravděpodobně nedostanete manuál v češtině, ani menu tlf. nemusí mít češtinu.
Androidí telefony obsahují takových jazyků, že čeština tam vždy je a manuál snad už ani běžně nedávají, stahují se na netu
Já když si něco pořizuji tak se zajímám jak to využiji a jakou z toho budu mít radost a ne jak a kde to budu reklamovat
Proč každý když si něco vybírá tak se v první řadě stará o záruku a co bude dělat když se to náhodou rozbije? Mě to příjde podobné jako neustále myslet na svou smrt
Ale pro ty co trpí tímto stihomamem, šedý dovoz má také záruku, moje zkušenost je že výrobek rovnou mění, takže reklamace probíhá hladčeji než u oficiální distribuce, kde se vám snaží nakukat všemožné výmylsy proč to nemohou uznat, nebo to uznají a čekáte 30dní na opravení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.