Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, je normální že v takovémto zamračeném počasí se mi zcela ztratí signál na satelitu (astra) u HD programů? Stačí aby bylo pod mrakem nebo pršelo a HD programy mi nejdou. Ostatní mají nižší kvalitu signálu, ale jdou normálně. Parabolu jsem si natáčel sám, standardně mám signál kolem 90% (víc jsem nenašel), takže se mi nechce s ní hýbat abych to nerozladil. Ale nepřipadá mi to normální..
máte špatně nastavenou parabolu máte ji na samí hranici signálu jak vertikálne tak horizontálně zkuste maličko posunout anténu a bude klid taky může být problém v kabelu většinou u konektoru může být nalomený nebo zoxidovaný uřízněte a udělějte nový konec
Při ladění jsem silnější signál nenašel (bráno podle receivru) a kabel je nový. Nezbyde tedy než ladit znovu a doufat že se zadaří
to že je kabel nový nic neřeší zkuste vzít přijímač a tv k anteně vemte tak dva metry kabelu a zkuste příjem jen tak na krátko jestli bude vše v pořádku bude i nový kabel někde nalomenej zkoušečkou se nic nevyřeší musíte koupit nový kabel
Také záleží na tom, jestli je správně umístěn ozařovač paraboly (Konvertor, LNB) v jejím ohnisku. Když "šilhá" signál dobrý není. U ofsetového provedení, dnes nejčastěji používaného, se to jednoduše geometricky nastavit nedá.
Základ by měl být, aby osa LNB směřovala do zdánlivého středu paraboly, tedy středu který sám LNB ze svého pohledu vidí. Pak už se jen strefit posouváním v ose do ohniska.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.