Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost mobilu

Od: checker odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Zajímalo by mě, jak dlouho vydrží v pořádku fungovat bez závažnějších problémů dnešní moderní smartphony v závislosti na způsobu zacházení s nimi. Znám typ lidí, kteří na dotykáči nepoužívají ochranné folie, obal a každou chvíli jim spadne na zem nebo ho i někteří používají ve velice prašném prostředí. Spíše výjimky vídám lidi, kteří používají fólii, obal, dávají pozor aby jim nespadl a vyhýbají se s ním znečištěným prostředím nebo ho vůči tomu chrání aspoň ten obal.

Jak dlouho vám smartphone vydrží a jak o něj pečujete?

Abych připsal svoji zkušenost, tak před 2,5 lety jsem zakoupil Samsung S8000 jet, folii i obal jsem nepoužíval, zažil už desítky pádů, na reklamaci jsem s ním byl jednou kvůli 3,5mm jacku, po záruce mi přestala fungovat dotyková plocha, tak jsem si ji vyměnil a jinak je až na některé vady stále funkční.

Zajímalo by mne především, jak dlouho vydrží takový typ mobilů s 2.variantou péče

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelv*
hodnocení

0x

Mobily jsou dělaný aby vydržely 2 roky slušného zacházení. Mám 3 roky starou nokii 5230, v té době to byl nejlevnější smartphone a na robustnost si nestěžuji. Ochrannou folii ani pouzdro nemám, nosím ho všude ssebou, občas i na stavbu, nejvíc jsem mu dal zabrat před rokem kdy jsem celý týden řezal a svářel v kontejneru, to byl tehdy obalenej železem - pilin :-D ale zatim co se týče HW části, tak drží

hodnocení

0x

Veškerá elektronika je vyráběna tak aby vydržela těsně po záruce, výrobci záměrně montují do svých produktů "kurvítka" - lze vyhledat na intenetu o co se jedná, krásným příkladem jsou tiskárny Canon. Na internetu je celá diskuze na toto téma, stačí zadat do vyhledávače Error B200. Jsou vjímky, to když se "kurvítko" porouchá.:)

A podle zákona schválnosti - čím víc je člověk na přístroj opatrnější, tím spíš mu strašně blbě upadne a rozfláká se, takže pokud má například mobil kvalitní dotykové sklo a né plastové, je používání fólie holý nesmysl.

praivo*

No, mně spadla moje C6-00 z náprsní kapsy na dlaždice (nepoužívám žádný obal ani fólii), nestalo se vůbec nic, kámošovi spadnul iPhone (snad z ještě menší výšky) a následovala výměna skla...

daniell*
hodnocení

0x

V dnešní době jde technologie tak neuvěřitelně dopředu , že si nový mobil málo kdo nechá déle jak 2 roky, tedy po dobu záruky (tedy někdo kdo se o mobily zajímá). Někdo kdo bude chovat smartphone jako v bavlnce a nebude na něm dělat nic jiného než volat a posílat SMS ,nebude stahovat aplikace a jinak zaplácavat mobil tak mu může reálně klidně vydržet i 5-10 let. Nevím proč by si ale někdo nechával smartphone 10 let to už s toho mobilu bude vážně pomalý brak.

daniel:

stahování aplikací a zaplácávání mobilu má vliv na životnost? :))

hodnocení

0x

mám telefon jako spotřební zboží a stejně vím, že déle než 3 roky mi nevydrží kvůli rostoucím nárokům na HW. Folie nesnáším, nechovám se k němu nějak zvlášť citlivě, nosím ho v kapse u kalhot (pozor na klíče) a i po 2 letech na něm není škrábanec. Tak proč si kazit obraz folií? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]