Nejste přihlášen/a.
hezký den, nevím jestli mi někdo z vás poradí ale věřím že ano,
mám motor z ledničky Calex, ale regulátor je vadný, neustále spíná a vypíná a zajímalo by mne, jestli lze motor zapojit bez relé a jak? chtěl bych jej použít na kompresor.
Děkuji za odpověď.
Návod na použití kompresoru z chladničky byl kdysi uveden v časopise "Udělej si sám".
To co neustále kompresor zapíná a vypíná jsou kontakty od termostatu, ty je nutno přemostit. Problém je s tím, že kompresor je naplněn olejem a tak hadička, odvádějící stlačený vzduch, musí být výš než kompresor, aby olej nevytékal, protože bez oleje se kompresor zničí. Je vhodné mezi kompresor a vývod dát nádobku do které se bude zachycovat olej obsažený ve stlačeném vzduchu. Olej může vadit v zařízení, které je napojeno na kompresor a po vyčerpání oleje z kompresoru dojde ke zničení kopmresoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.