Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde naladit tuner na rádio

Od: matrix* odpovědí: 12 změna:

Zdravím neví někdo, proč nejde naladit tuner na rádio Sony(součást hi-fi věže). Není možné,že jsou třeba vybité nějaké kondenzátory nebo něco podobného? Tuner nebyl asi 4 roky v provozu, byl vytažen z elektřiny.Předem děkuji za přínosné odpovědi. Před tím hrál normálně :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ten tuner je jinak funkční? Jde normálně naladit nějaká stanice a hraje to? Nebo jde o to, že se jen neudrží nastavení předvoleb stanic? Nejsem si jistý, ale možná je tam uvnitř nějaká baterie, která má tu paměť udržovat a ta je už vybitá (něco, jako je u BIOSu v PC). A co praví manuál? Zdravím!

doplněno 11.10.13 19:23:

Já bych také tu anténu, svod a konektor nepodceňoval. Pokud tuner šumí a něco hraje mono, tak by to mohlo svědčit o tom, že je špatný nebo slabší signál. Jestli máte tu možnost, tak k anténě připojte jiné rádio a zkuste naladit. Pokud je to anténa společná, tak bude asi bez problémů. Jestli je Vaše a venkovní, tak vše zkontrolujte.

No, a jestli je to pokojovka, tak bych se problémům nedivil. Ještě se podívejte, zda máte správnou volbu pro tu normu - některé přístroje měly přepínání mezi tzv. západní a východní normou.

doplněno 11.10.13 19:53:

Našel jsem na internetu polské fórum, kde má tazatel stejný problém. Bohužel neumím polsky, tak jsem snad jen pochopil, že také hovoří o zálohovací baterii nebo je tam i zmínka o konkrétním kondenzátoru (asi k výměně).

elektroda.pl/...

matrix*
hodnocení

No nejdou vůbec naladit stanice, některé pouze mono, ale šumí to.Ta baterie mě také napadla, ale nevím,jestli ta baterie má vliv na ladění.Není možné,že se po 4 letech vybili kondenzátory? A zapnutím třeba na několik hodin, by se to nějak oživilo?Díky za odpovědi. Ale, aby se mě někdo zeptal, jestli mám zapojený kolaxiál do anténní zdířky, tak to mě fakt neskutečně rozesmálo. *smich*

doplněno 11.10.13 16:49:

Manuál mám pouze v angličtině (angličtiy neznaje). Mám i schéma a servisní manuál, ale nejsem na tyto věci odborník.No a dávat to do servisu se mě nechce, oprava by vyšla na víc než stál tuner. :)

praivo*

Mě to s tím konektorem nerozesmálo, tady jsou takové dotazy běžné, protože se tu občas ptají lidé, co opravdu jsou schopni ladit rádio bez antény.

Mě spíš rozesmála ta tvoje věta o kondenzátorech (ty se běžně vybijí několik sekund po vypnutí přístroje).

matrix*
hodnocení

No tak já opravdu nevím, jak dlouho se vybíjí kondenzátory, jsem v tomto oboru opravdu laik. Mě by spíše zajímalo, jestli ta baterie je jen na udržení paměti nebo může mít vliv i na ladění tuneru. Jinak se jedná o komponent věže, tuner Sony ST-S 211.Díky všem za jejich ochotu řešit dáné téma. :)

praivo*

Vybitá álohovací baterie nemůže způsobit nemožnost naladění, používá se jen na udržení dat v paměti.

matrix*
hodnocení

Díky praivo, jseš tady jeden z nejlepších. Fakt se v tom vyznáš dobře a umíš poradit. Takže kde by mohl být problém s tím naladěním stanic?! Tu baterii mohu vyměnit, kdyby se to podařilo naladit, aby to drželo tu paměť. *palec*

Tak nám sem prdněte celý název té Hifi věže a třeba něco najdeme na netu.

matrix*
hodnocení

Ta norma je v naprostém pořádku.Ten tuner je kupovaný před cca.15 lety.Signál mám dobrý, předtím šlo vše v pohodě, potom byl asi 4 roky vypnutý ze sítě a nyní jsem ho zkoušel naladit a nic. Stejná anténa, vše stejné. Mám kruhový dipól ,který je v Praze, dle mého dostačující.Tak opravdu nevím,čím by to mohlo být.Dík za váš čas a ochotu poradit.

ferda6

Jestli byla antena pořád připojená a je někde na střeše, tak může být zničený vstupní zesilovač. Ten je součástí vstupní jednotky, která se při závadě vyměnuje celá. Oprava je kvůli miniaturním rozměrům a pravděpodobné absenci jejího vnitřního zapojení nesnadná.

Jinak by měl být servisní manuál ke stažení kliknutím na Get manual (v textu) na této stránce: elektrotanya.com/...

matrix*
hodnocení

Anténa nebyla 4 roky vůbec přípojená. Díky za odkaz na manuál, ale už jsem si stáhl manuál a je tam i servisní schéma.Moc děkuji za ochotu.

host*
hodnocení

0x

Podívejte se, jestli máte připojený přívod od antény.

matrix*
10.10.13 14:28
hodnocení

*smich* *ee* :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]