Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluchátka do TV

Od: petula00* odpovědí: 6 změna:

Zdravím.Položím otázku která se tady už v nějaké formě objevila aj na různých forech.Koupil jsem si novou TV LG 42LA 620S.A začal problém.Protože jsem nedoslýchaví tak jsem u staré TV Finlux používal bezdrátová sluchátka.Tam šle regulovat hlasitost jak na repro tak sluchátkách,nezávisle na sob takže vše OK.Na LG je ale problém v tomže když připojím sluchátka do výstupu na sluch v TV tak se vypne repro.Takže aby jsem slyšel tak musím dát repro hlasitěji a to obtěžuje zase rodinu.Na lin.výstup L/R se ani přes redukci sluchátka připojit nedajpro slabou úroveň signálu.Jak to provést?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a možná se tam ještě raději i zeptejte podrobně prodejce.

Zdá se, že by to mohlo být pro Vás dobré řešení. Zdravím!

headphones.cz/...

doplněno 06.10.13 18:09:

Nekupujte si ext. zvukovou kartu do USB, protože ta není určena k TV, ale k PC nebo NTB - potřebuje OS Windows.

petula00*
hodnocení

Ben-díky za odkaz.To by mohlo být ono.Předpokládám,že to bude fungovat i když do výstupu nezapojím přímo sluchátko ale vysílač který je na infračervené bázi.Ale mám taky jiné které jsou na frekvenční.Obojí mi na minulé TV fungovaly spolehlivě.

O externí zvuk.kartě jsem neuvažoval.

ben®

Dobrý den, pokud má ta TV i normální audio výstup a ne jen sluchátkový, tak se to bude připojovat k němu (případné redukce nebo kabely už si asi pořešíte). Myslím, že na sluchátkách nezáleží a mělo by to fungovat. Ale, jestli máte doma už nyní nějaký zesilovač nebo Hi-Fi věž, tak vlastně můžete to propojení udělat už teď - audio výstup z TV přivést na audio vstup zesilovače a sluchátka do sluch. výstupu na zesilovači nebo Hi-Fi věži. Zdravím!

doplněno 06.10.13 22:57:

petula00 - tím zesilovačem od gramofonu si nejsem jistý, ale já bych to asi ani nezkoušel. Je to primárně určeno k jinému zařízení a mohlo by to mít nějaké následky nebo to nebude dobře fungovat.

hx*
hodnocení

2x

to že se po připojení vypnou reproduktory je snad normální ne?

(tedy pokud chápu otázku :- ))

hodnocení

0x
Jestli problém není jinde. Máme TV Philips a tam se to chová tak, že sluchátkový výstup se současně využívá jako výstup LINE-OUT. V tomto režimu pochopitelně nejde jeho úroveň regulovat ovladačem. V menu se musí nastavit, jestli se má výstup chovat jako sluchátkový, nebo LINE-OUT.
petula00*
hodnocení

Nejlepší asi bude ta varianta se zesilovačem na sluchátka.Použít věž či zesilovač by jistě taky bylo možné ale už je to obsluha více zařízení.To už používám propojení z audiodigit.koax.výstupu 3D BR přehrávače s domácím kinem při přehrávání 3D filmů.

Ještě se zmíním ,že mám k dispozici zesilovač od mag.dynam.přenosky z gramofonu.Dalo by se to nějak v tomto případě využít? Tady je odkaz na zesík. uloz.to/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]