Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosil bych o jednu radu ohledně zesilovače Blaupunkt gta 470, 800W. Tento zesilovač jsem si koupil nedávno z druhé ruky přes internet. Zapojil jsem jej na kabeláž, na které mám zapojený Blaupunkt gta 2 special 375W, který mám již delší dobu a funguje normálně jak má. Dále jsem zapnul radio , ( remote zapojený ) rozsvítila se zelená kontrolka a asi po 5ti vteřinách mi vyhořela pojistka na zesilovači. Zesilovač jsem ihned celý odpojil. Dal jsem novou pojistku a už jenom při zapojení +/- se pojistka opět spálila. Když jsem měřil hodnoty, které vedou pojistkou, zjistil jsem, že jsou stejné jak na přívodních kabelech od baterky. Když jsem tak měřil i můj druhý funkční zesilovač, naměřil jsem na pojistce 8V. Na gta 470 jsou 2 pojistky 30A a ani tady nebudu psát kolik jsem těch pojistek při mých pokusech spálil. Sundal jsem kryty od zesilvače a na DPS ( deska plošného spoje ) nebyly žádné černé fleky, které by mohli být způsobené zkratem nebo spálením nějakých součástek na obvodu. Děkuji za vaše názory a rady.
Pokud jsi při svých pokusech spálil víc 30A pojistek a přesto v pokusech pokračuješ, už ti asi nikdo na dálku neporadí. Asi by to chtělo jiné ruce - nejraději opravářské.
Nepokračuju a nemyslel jsem to tak doslova Spálil jsem asi 4 pojistky, protože víc jsem jich neměl.
Podle mě tam bude zkrat, ale udivuje mě, že při prvním zapojení se normálně rozsvítila zelená kontrolka a po pár vteřinách pleskla pojistka, ikdyž jsem to měl napojené správně.Na elektroniku mám maturitu, ale z tohoto jsem prostě jelen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.