Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nainstaloval jsem si pod stříšku před vchod pohybové čidlo. Funguje celkem dobře až na to, že v noci samo spíná. Nastavil jsem citlivost na nejmenší rozsah cca 2m. Nepomohlo. Stříška je velká cca 2x2x metry. Kolem nejsou žádné strimy ani keře. Myslel jsem že to dělají projíždějící auta jak svítí, ale také ne. Nevíte někdo co by to ještě mohlo způsobovat.
Díky.
Já ho mám umístěné na horním podélném trámu v rohu hned pod střechou a směřuje šikmo dolů. Je fakt že včera dost foukalo, ale že by se měnil teplý vzduch to asi ne.
Zakrýjte čidlo třeba krabicí - zjistíte jestli to dělají vnější vlivy či nikoliv...
Jinak se v čidku mohla zkondenzovat voda, napršet či tak něco, a čidlo dosluhuje ( zoxidovaná elektronika)
Díky za radu zkusím, jinak čidlo je nové a na vodě nebylo. Dnes odzkouším a případně dám vědět.
Tak jsem zkusil ještě čidlo pootočit respektive na půl zakrýt a zjistil jsem následující.
První půl hodinu fungovalo dobře nezapínalo se, ale asi cca po půl hodině opět začlo rozsvěcovat světlo (opět jsem u toho byl, takže veškeré zvířectvo mohu vyloučit). Dnes ještě zkusím druhé čidlo co budu mít půjčené ať mám jistotu, že to není čidlem, ale už mne nic nenapadá.
Je to citlivé na kočky a noční zvířátka - myšky, ježky, ptáky atd. Sousedi to mají taky tak.
Stač´í bohatě když přeleze pavouček přes čidlo.. nebo je vadné má odpovídající krytí? Jestli je to něco typu jablotron to bych se ani nedivil...
A co má ovládat nebo je zapojené do ezs?
Jablotron dělá zabezpečovací techniku hlavně, nejsem si vědom že by dělal klasické pirka na spínání osvětlení aj.
To také nevim že by vyráběli pro osvětlení ale ale na toto stačí klasické pir čidlo pr ezs jedno relátko a adapter do zásuvky a dioda...
A proč by to proboha někdo tak dělal? To je jako se drbat levou rukou za pravým uchem..., a cenově to lépe určitě nevýjde jako přímo PIRko k tomu určené
Tak jsem to vyřešil nakonec po Česku.
Čidlo vadné není, ale zjevně se buď něco odráželo od stříšky nebo od trámů. Vzal jsem kobercovou pásku a přelepil část čidla na krajích a nechal cca 2m volný pásek uprostřed. Čidlo tak začalo fungovat správně. Samovolně se nespíná (asi ho neovlivňují nějaké boční jevy) a rozsah úplně stačí.
Jinak díky všem za rady.
Přidám pár postřehů - z vlastní zkušenosti:
1. Samovolné spínání může způsobovat i když je čidlo blízko světelného zdroje, který samo spíná. Zvětšil jsem vzdálenost od světla na 1m (původně bylo čidlo 10sm vedle světla) a spínání přestalo. Původně mi pomohla také izolepa Čdlo bylo vybaveno i světelným senzorem aby ve dne nespínalo a tak to dělalo jen v noci.
2. Samovolné spínání může způsobovat i Wifi router poblíž čidla. WiFi router byl 1.5m od čidla a spínala ho, když někdo začal WiFi více využívat. Router jsem přesunul do jiné místnosti a je klid.
3. Samovolné spínání může způsobovat i motor (u mě stropní větrák) který je napojený na stejném obvodu jako světlo s čidlem. Stane se to při vypnutí motoru. Zatím nevyřešeno - přemýšlím nad tlumivkou, ale není to takový probém když větrák vypínám jednou až dvakrát za den. Jen si říkám že jestli máte v domě nějaký mototr který pravidelně spíná (nevím třeba oběhové čerpadlo) tak by mohl být problém i tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.