Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Můžeme mi někdo doporučit jakou kalkulačkou pro střední školy.Požadavky jsou goniometrické funkce,zlomky atd.
Modelů je celá řada, doporučuji si ale vyzkoušet před koupením (konkrétní neporadím, páč přecejenom se to mění a není to zrovna zboží denní spotřeby), ale.
Rozhodně (alespoň) dvojřádkový display s možností úpravy zadaných rovnic a s prácí s ANS (answer).
Taková už bude mít určitě i všechny (ne)potřebné funkce.
Při úpravě rovnic, co sem si kdy mohl všimnout, má např. Sharp defaultně nastavené dopisování (připíše se znak nebo číslo), zatímco Casio přepisování (znaky se přepisují - obdoba INSERT klávesy na PC), ale jde to samozřejmě změnit na opačné (ale je potřeba při každém zapnutí).
Mě víc vyhovuje to sharpovské provedení, ale jinak je to vesměs to samé.
Takže se spíše zaměřit, kde je jaká funcke umístěná. Aby byli nejvce používané funkce nastaveny na klávesach jako primární 2., 3. mocnina a odmocnina, PI, e, log, ln, sin, cos, tan, deg/rad/grad...)
Většinou to je samozřejmost, ale už sem také viděl druhou mocninu jako druhotnou funkci...
-
Dneska už jsou snad všechny se solárním panýlkem, ale i bez něj je to šumafuk. Obyčejná batérka vydrží v pohodě celá léta.
doplněno 30.09.13 21:59:Pro střední školu (obvzláště pokud je technického zaměření) je mobil podle mne z mnoha důvodů nepraktický.
Je pravda, že třeba na zdrávce by semožná vystačilo s kalkulačkou s obrázkem mikimauze a nejsložitější funkcí výpočtu %.
Mobil určitě ne, u testů ho učitel určitě nepovolí.
K výběru kalkulačky dodám jen jednu věc - pokud budeš chtít státně maturovat z matematiky, tak si vyber kalkulačku, která neumí počítat rovnice, protože takovou pak nelze u maturity použít a bylo by tuné pořídit jinou.
Mám CASIO fx-570ES, spokojenost, jen umíty rovnice, takže si budu muset sehnat jinou
K tomuto varování bych přidal ještě jedno.
Před koupí si do kalkulačky zadejte 6 ÷ 2(1 + 2) =
a nechte zpočítat. (důležité je nedávat znaménko * mezi dvojku a závorku)
Pokuď vyhodí výsledek 1, upřednostňuje chybně implikované násobení a takovou raději nebrat.
Tak přidám ještě jedno - sice je to dnes asi běžné, ale cca 8 let zpět jsem si koupila SHARP -ku a ta zase neuměla změnu stupně-radiány.
To bych se divil, tohle už běžně dělaly "vědecké" kalkulačky před 30 lety a nevidím důvod proč zrovna Sharp, který vedle Casia v kalkulačkách vede by to před osmi lety neuměl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.