Nejste přihlášen/a.
Lze nějak jednoduše z něčeho vybrakovat měnič nebo si jej vyrobit či koupit? Spotřebič má odběr 6A, tudíž měniče z USB nabíječek a podobných věcí jsou k ničemu. Dík
Spotřebič 5V s odběrem 6A má příkon P=U.I tedy P=5.6= 30 W
Pokud bude srážený rozdíl z 28 V na 5V, tedy 28-5=23V, bude nutno při odběru 6A nějak srazit výkon P=23.6 =138 W.
Celkem bude příkon ze zdroje P=28.6=168W
Asi by bylo nejlepší si pořídit přímo zdroj na 5V/6A.
Nabíječky USB používají pulzní stabilizaci, stačí posílit tranzistorem a proud se výrazně zvýší. Není to moc složité, stačí pohledat na netu. Po rozebrání USB nabíječky zjistit jaký obvod je použit, podle toho najít datasheet na netu a výrobce tam určitě uvádí i zapojení s tranzistorem. Samotný čip v USB nabíječkách po přidání chladiče snese větší proud.
Zde je například step-down, který snese 5A a za mnohem přijatelnější cenu:
chci připojit tento diodový světelný panel do busu, kde je rozvod elektrointalace na 24 V ale může být i 28 V
počítám že k tomu tedy dostanete patřičný adaptér na 230V... tak bych si do busu asi dal měnič na 230V a do něj připojil tohle...
adaptér mám, měnič taky...ale tohle mi příjde jako docela divné řešení...nejvíc se mě líbí ta varianta z aukra za 250 kč , sice to je o 1 A slabší zdroj, ale když k tomu namontuji chladič, mohlo by to ustát
Právě, já si myslím, že by to s chladičem ustát mohl, proto jsem jej zmínil. Navíc dávat měnič na 230V a pak adaptér na 5V je opravdu neuvěřitelný nápad , to ledkové osvětlení pak úplně ztrácí kouzlo.
Omlouvám se, myslel jsem že se jedná o osvětlení. Ten panel nejspíš málokdy bude žrát opravdu 6A, takže ten 5A modul bude použitelný bez obav.
V klidu tech 5A, ten max 6 to bude brát tehdy budou li svítit všechny ledky... čož nebudou, cílem bude asi zobrazovat nějaký text.
zajixxx:
takovéto zobrazovače mají ledky zapojeny multiplexně, takže jestli svítí ledky všechny nebo jedna nemá tak zásadní vliv na celkovou spotřebu.
To slyším prvně, můžeš poučit?... když nastavím aby svítil jeden bod/ jedna ledka, ked se spálí ten zbytek proudu( řádově jednotky ampér?) na led asi ne pač nesvítí...
VIš co to je multiplexní buzení displejů? To je, že v každý okamžik svítí jenom část ledek, jsou buzeny řádky a sloupce velice rychle po sobě...
To znamená, že pokud rozvítíš všechny LED na panelu, tak v jakýkoliv okamžik svítí jen jedna řada, nebo jeden sloupec (záleží na konstrukci)
doplněno 01.10.13 20:03: Uznávám, že s tou jednou LED jsem to přehnal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.