Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o pomoc s wapkou Eta.
Mám toto vysokotlaké zařízení připojené na vodovodní rozvod, který je napájen z domácí vodárny (Darlink stará vodárna) a saje vodu ze studny. Teď k samotnému problému. Cca 3 roky, wapka fungovala bez problémů, až do letošního jara. Poslední dobou se problém stupňuje a asi nejspíš bude problém ve wapce. Připojím ji na přívod vody, dále 220V a jdu stříkat. Stisknu spoušť na pistoli a wapka nedává tlakovou vodu, jen z pistole volně vytéká. Když ale vypnu wapku (motor), zmáčknu spoušť pistole a držím ji sepnutou a zapnu přitom wapku (motor), tak se wapka „chytne“ a z pistole stříká tlaková voda, avšak jen pár sekund, poté začne opět volně vytékat. Občas se stane, že se wapka vzpamatuje a začne normálně stříkat, třeba 5min. a pak najednou zase z pistole vytéká volně voda. Dále jsem zjistil, že po odpojení wapky od zdroje vody (mám cca 7m hadici) se vždy wapka „chytí“ a dává tlakovou vodu, dokud se nevypotřebuje z hadice. Tlak v nádrži vodárny kolísá mezi 100-220kpa a maximální tlak připojené vody k wapce by měl být maximálně 6atm.
Předpokládám, že bude problém uvnitř přístroje. Zatím jsem jen koukal na sítko, ale to je čisté. Jsou tam nějaké ventilky, ale nevím kde…. Rád bych se podíval dovnitř a vyměnil vadné součásti, ale nevím na co se mám zaměřit.
Děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.