Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení vypínače u vysavače

Od: hofik* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den.Prosím pjekně neví někdo jak správně propojit vypínače u vysavače ETA 2404 Neptun trio.Musel jsem zakoupit jeden funglnový a svou hloupostí jsem si nezakreslil schéma a ješte k tomu jsem vypojil i druhý vypínač na mokré vysávání.díky za odpověd moc by mi pomohla

Zapojení vypínače u vysavače

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Zda se vypíná jen fáze je přece zřejmé z konstrukce vypínače. Přívod síťový jde od svorkovnice, jednoduché. Předpokládám, že čerpadlo má barevné přívody. Kontakty pár dole, pár nahoře na vypínači.

doplněno 07.10.13 21:23:

"Čerpadlo" je elektromagnetické, prostě to saje vodu z nádoby a tlačííí.. Zatím jsem měnil jen motor a to vlastní blbostí, protože jsem tam dal teplou vodu a páry zapracovaly... Pokud se dlouuuho nečistilo vodou, tak jsem se musel dostat k čerpadlu, asi se "zalepilo".

zajixxx*

Nejedná se o čerpadlo ale o vysavač, což již dnes snad většina je zařízení 2třídy, s dvojitou izolací. Chce to foto vypínače, je pravděpodobné že to bude dvojpol...

hofik*
hodnocení

zde je foto obuch vypínačů.K čerpadlu vedly myslím dva červené dráty na spodní kontakty.

Zapojení vypínače u vysavače #2
pavelv*

Na 99% to nebyl spodní pár, ale pravý nebo levý. Je to jedno, jestli tám byly jen dva vodiče, zapoj je třeba vpravo nahoru a dolu, v případě, že jsem se sekl a bude to to 1% tak budou zapojené oba dole nebo nahoře. To už snadno vyzkoušíš, zapoj to doprava a zapni, nebude-li to fungovat, tak dolů. Důležitý je aby vodiče byli zapojeny v rovině a ne křížem

Pokud tam vedly jen dva dráty, bylo to určitě na kontakty nad sebou. Je jedno, jestli vpravo, nebo vlevo. Jestli tam vedly čtyři dráty, pak byly přívodní (fáze i nulák) na ty vodorovné nahoře (případně doke) a vývody k zařízení s toho druhého vodorovného páru.

Zapojení vypínače u vysavače #3
hofik*
hodnocení

Tak takhle to vypadá.Vše je odpojené.Dva vypínače osm drátů.Zapojit vypínač na světlo nebo udělat prodlužovací kabel zvládnu ale tohle je ne mně moc.Nemám auto a táhnout vysavač do opravny by byl ten poslední krok.Tak se na to prosím ještě mrkněte dík.

Zapojení vypínače u vysavače #4
pavelv*

zkuste poslat více fotek, ať je viděť každý drát co nejvíce kam vede, můžete na ně i nalepit nějaké štítky s čísílkama ať se nemusí popisovat jako červenej drát nalevo atd... Nafoťte i lépe bílý vypínač, není vidět kolik má kontaktů, takle to vypadá jako na jeden přívod a 6 vývodů a to se moc nezdá

praivo*

Bílý spínač má 2 páry kontaktů, vypadá stejný jako ten druhý.

hofik*
hodnocení

zkusím to trochu popsat: 1červený vede z levé strany 2 červený zprava (zřejmě čerpadlo). 3 z modrého od přívodu a je propojený z drátem který vede někam do vysavače. 4 z hnědého přívodu a má dva konce. 5 vede také odněkud z vysavače. 6 z jakési cívky z pravé strany která pokračuje zřejmě do motoru a 7 z levé strany této cívky *ee*.Jak psal praivo bílý je stejný jako černý 2 kontakty.Díky. *modla*

Zapojení vypínače u vysavače #5
praivo*

Teď nemám čas se tím zabývat, ale 6 vede k odrušovacímu kondenzátoru, který se zapojuje paralelně k motoru.

pavelv*

Uvažuji, že vypínač na čerpadlo je vlevo(černý). Na ten černý vypínač do spodní řady připojte ty dva červené. Na černém, budou ve spodní řadě 6,7. Je jedno který vlevo a vpravo. Napájecí 4 přiveďte do obou vypínačů nahoru, zase je jedno na jakou stranu. Už zbývá jen 3 a 5 a u těchto nevím. Vypadá to jako by vedli na nějaké čidlo.

Nevíte jestli má vysavač nějakou ochranu? Co mi napadá, tak ochrana motoru, aby se vypl v případě že bude nádrž plná a nenasál vodu, pak by 3 vedla do černého a 5 do dílého vypínače, ale zase co koukám na délku toho drátu 3, vypadá to jako by byl docela krátkej dávat ho na ten zadní vypínač. Nebo ochrana čerpadla před během naprázdno. U těchto fakt nevím.

Ochranu proti nasátí vody ten vysavač, pochopitelně, má, ale nečekejte žádnou elektroniku, anóbrž poctvivou ,,hardwérovou´´ - je tam jednoduchý plovák, který při vyšší hladině vody v nádrži prostě ucpe sání vysavače - vypadá to jako vyšší kelímek. Ten vysavač je jeden z posledních výborných typů, které se dělaly v Hlinsku - dnes už se vysavače Eta dělají pouze dááááleko na východě - a jejich kvalita tomu odpovída...

pavelv*

Ano, takovou ochranu znám, tak jaká jiná by to mohla být?

buss

Jak jsem psal, červené jsou k čerpadlu, druhý je síťový od svorkovnice přívodu.

hofik*
hodnocení

Musím vám všem poděkovat s vaší pomocí už vysáva.*smich*3 a 5 jsem jednoduše zapojil na kontakty které zbyly jde to i obráceně zřejmě fungují jako 4. Tento vysavač prý trpí na vypínače,pálí se i když tenhle asi za osm let,proto si tuhle stránku uložím kdyby náhodou za osm let.*uf* Ještě jednou všem díky. Hofik.*palec*

pavelv*

Ano, to je správně, ale právě s těmi dvěma dráty by mohl být problém. Vedou na nějaké čidlo, motoru x čerpadla? Na tom záleží kterej kam zapojit, protože se může stát, že místo aby se odpojil motor a byl ochráněn před případným poškozením, odpojí se něco jiného - čerpadlo, nebo opačně. Nemáte nějaký manuál k onomu vysavači?

hofik*
hodnocení

Našel jsem stránku z manualem.V sekci ( VII Dobré rady ) a ( IX Co dělat když...čistící roztok nevystupuje z trysky? ) Jsem se dočetl o vratné tepelné pojistce která vypne čerpadlo při přehřátí.Jinak fakt nevím.

doplněno 07.10.13 21:09:

obchody24.info/...

praivo*

Ta pojistka je zapojení ve vinutí motoru.

hofik*
hodnocení

To ale pořád nevím kam s dráty 3 a 5.?.

pavelv*

Motor jako takový nemusí být chráněn, muselo by dojít k jeho zastavení a to snad zase uživatel pozná.

pavelv*

Ano, máte pravdu, vypadá to na tu vratnou pojistku, zapojte tedy drát č.5 vypínače na čerpadlo(černý). Poté pokud dojde k přehřátí, bude čerpadlo odpojeno.

hofik*

Takhle to zapojené mám ale aspon vím že je to správně.Kdyby něco tak se ozvu ale už to snad bude vše(doufám)*smich* díky a hezký den.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma eta neptun
Otázky na téma zapojení vypínače

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]