Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kina a TV

Od: bisonkova odpovědí: 27 změna:

Zdravím prosím o pomoc mám domácí kino dostal.cz/... a TV mall.cz/... mám zapojené HDMI a optický kabel a i jsem zkoušela scart přes redukci páč v dvd scart není. A zaboha nemůžu přijít ,jak nastavit a by šla TV přes repra. Moc děkuji za pomoc Pavla

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli tomu rozumím chcete, aby zvuk televize šel z reproduktorů domácího kina. V tom případě HDMI nepomůže i když zvuk přenáší, protože to je pouze do televize VSTUP. Optické a koaxiální kabely jsou pouze pro obraz. Jsou dvě možnosti. Buďto přes uvedenou scart redukci, která je patrně na RCA (cinch) konektory zapojené do domácího kina, ale v tom případě je potřeba nakonfigurovat scart na televizi (co je vzadu) jako VÝSTUP a případně na domácím kině jako vstup. Anebo vést z televize přímo cinch audio výstup, kterými TV disponuje.

majsterjoe*

Pavla urcite pouziva opticky audio kabel, ktery je opravdu potreba pro zvuk z tV do domaciho kina. V tom pripade ale musi na domacim kinu zvolil prislucny zdroj signalu. Ja na svem domacim kine jej mam jako AUX OPTICAL

pfpetr*
hodnocení

2x
na tv musi byt cerveny a bill cinch konektory tak znich kabel cinch-cinch

stirecek*
hodnocení

0x
Jestli máte zapojenou optiku ,tak zvuk půjde, jen se musí na kině nastavit správný vstup.
pfpetr*

tv nemá optický výstup ,přes optiku to nepujde

bisonkova
hodnocení

Pánové moc děkuji, na scartu v tv jsem nastavila výstup a na DK vstup a mám zapojený pouze červený a bílý cinch, jen to ještě nedává v 5.1,ale to už bude někde v nastavení zvuku že?:-D

olaf71*

pokud program nebude vysílat 5.1 a bude propojeno dvěma cinchema, tak to nikdy nebude hrát ve vícekanálovém zvuku, než stereo.

pfpetr*
je to v nastaveni zvuku vsechny repra hrajou pokud je eqvalizer nastaven na párty
stirecek*
Olaf to píše správně, 5.1 zvuk scart ani cinch neprenese. to umí jen optika.
doplněno 30.09.13 09:03: Vicekanalovy zvuk umí samozřejmě i Hdmi kabel. Nechápu proč k novým zařízením většina radí zastaralé cinče a scarty , to bylo dostačující v dobách analogu !
stirecek*
Píše ze má optiku zapojenou? Jestli TV nemá optiku, koax ma určitě...
pfpetr*
optiku ma ale pouze vstup
stirecek*
Ale na co by měla TV optický vstup? To ke vzdy výstup.

olaf71*
hodnocení

0x

je potřeba srávně nastavit domácí kino. tzn. ze kterého signálu bude přijímat audio. např. optikou,hdmi,scart,cinch

pfpetr*

hele a jak často se v telce vysílá něco v 5.1 . A další otázka stačí propojení jedním hdmi mezi tv a kinem tak aby přes tento kabel hrálo kino v tv to co si pustím a naopak aby hrálo kino zvuk toho co si pustím v tv? Tímto do nikoho nerejpu opravdu mě to zajímá . pokud budu vycházet z toho co znám lidi ve svém okolý tak propojení hdmi mezi kinem a tv není možné pokud kino nemá hdmi 2x každý totiž vlastní bud reciever od O2 nebo Upc nebo sat který ještě není zabudován v tv a s propojením pak nastává trošku problém a další kde je místo na připojení ps3 do kina? do TV? když do kina zřejmě pujde zvuk a kde mám obraz? když do tv jak pustím zvuk do kina? vím že to jde ale nevým jak když bych k tomu měl použít pouze hdmi . Takže se ptám : Vlastním satelitní přístroj , plochou led tv , domácí kino a konzoly ps3 je možné tyto stroje propojit kabely hdmi tak aby vše mohlo hrát přes kino a kolik konektorů hdmi musí mít tv a kolik kino případně sat

stirecek*
Ty to pořád nechápeš. Na co kupuješ digitální zařízení a pak je spojis analogově? To jsou vyhozené peníze. Jak dostaneš z HD satelitu full rozlišení do TV, kdyz je spojis analogově? Taktéž vicekanalovy zvuk analogově nikdy nepřeneseš ! Pak taková investice do digitálních zařízení ztrácí smysl. Kabel hdmi s těmi přístroji komunikuje oboustranně, to není jen vstup či výstup. Takže jesli si pustíš na bluray disku pohádku, full rozlišení zobrazí TV pomocí hdmi a zvuk si přehraje kino přímo z disku. Pokud chceš přehrát jen zvuk z TV do kina, probíhá to po stejném kabelu, jde jen o to, jaký zdroj nastavis v menu u kina.
pfpetr*
ja chapu rozdil mezi analog a digital jenom chci rict ze to idealni zapojeni neni pokazde mozne i vym ze scartum odzvonilo ale vy se soustredite pouze na zapojeni kino a tv. Me zajima to ze si pustim telku pres kino ale kolik je poradu v 5.1? ted uz se prodavaji telky s vyce hdmi ale jak dlouho jsou v nabidce a pokud mam na telce jenom jenom jeden tak jak to zapojim? Kdyz mam signal ze sataku? Ty cinche tam delaj a urcite brzo neprestanou . Chci jenom rict ze zapojeni pres digital je urcite super ale kupovat kvuly tomu novou telku ktera to umi podporovat proste vetsina lidi nebude

Pokud je potřeba HDMI přepínač, tak třeba tento:

alfacomp.cz/...

Detekuje automaticky poslední zapnutý vstup a přepne na něj, anebo je možné přepínat ručně.

Dále přenáší digitální obraz v HD kvalitě i zapojení tzv komponentního videa. Ten ovšem nepřenáší zvuk, jen obraz a jen do 1080i..

doplněno 01.10.13 06:31:

To komponentní video není samozřejmě digitální *zed*

Domácí kina a TV
pfpetr*
prepinac krasnej ale je k nicemu.pokud jste koukaly jake ma tazatalka pristroje zjistily byste ze tv ma pouze hdmi vstup a kino pouze hdmi vystup b jine zapojeni nez pres konektor cinch nebo scart neni mozne . Srsite teorii a ve finale jste vubec nepomohly.
Já ti odpovídal na tvoji otázku: ted uz se prodavaji telky s vyce hdmi ale jak dlouho jsou v nabidce a pokud mam na telce jenom jenom jeden tak jak to zapojim? doplněno 01.10.13 11:56: Jinak s tím zvukem máš pravdu.doplněno 01.10.13 12:02: A jinak TV má s/pdif koax výstup, u kina jsem v popisu nenašel, ale taky by tam měl být. Takže napojit přes něj.doplněno 01.10.13 12:06: Teď jsem našel, že kino má jen optiku, takže smůla. Jen zvuk přes cinch leda...
pfpetr*
ten prepinac lze pouzit pokud budu k tv s jednim hdmi pripojim kino a treba ps3 ale pokud budu chtit zvuk s ps3 do kina tak to nelze v te variante pres hdmi opet pouze pres cinch
olaf71*

hele (zřejmě Tvé oblíbené oslovení). mě nějaké připosr... kino za pár kaček nenadchne a ani nezajímá. mám vše propojené HDMI a optikou. TV HD, Sat. HD, receiver Onkyo 6.1 DTS, DVD přehrávač + repro na všechny kanály.

stirecek*
hodnocení

0x
Tak pro některé ještě jednou. Opakování je matkou moudrosti.
HDMI-HDMI (verze 1.4)
HDMI 1.4 přináší především podporu 3D videa a Ethernetu, neboli síťového protokolu pro přenos dat. Rychlost dat může dosáhnout až 100 Mbps. Pokud byste tedy připojili televizi s HDMI 1.4 k Internetu, můžete přes další HDMI 1.4 kabel toto internetové připojení dále distribuovat (třeba do blu-ray přehrávače (teoreticky)). Specifikace standardu 1.4 dále definují rozdělení datového toku na dva stereo kanály při rozlišení až 1080p (1920x1080) pro použití v domácích 3D systémech (pro každé oko jiný obraz). Pro non-3D video lze přenést rozlišení až 4096x2160 při 24 Hz.
Tato specifikace také přidává kanál pro zpětnou komunikaci. Ten má na starosti oboustranný datový přenos zvuku. Umožňuje například televizoru posílat audio stream do A/V receiveru přes HDMI kabel, čímž redukuje počet potřebných kabelů. Jeden kabel tak dokáže přenést zvuk jak do přístroje, tak z přístroje ven.

Zpětně komunikovat v tomto konkrétním případě přes HDMI (TV->cokoli) můžeme leda tak, že do toho kabelu budeme mluvit.

Domácí kina a TV #2

pfpetr*
stirecku nejdriv cti a pak teprve kopiruj texty.to my ale umime taky
stirecek*

Když už to nemůžeš pochopit ode mně, tak jsem ti to musel nakopírovat :)

A když budeš číst pořádně, já psal o verzi konektoru 1,4, ne o 1,3 a nižší :)

doplněno 02.10.13 18:38:

Přiznám se, že tv tazatelky jsem nezkoumal. Ač mám sharp doma, je podstatně lépe vybavený a vše splňuje. Pak mi teda nejde do hlavy, proč tazatelka psala, že má zapojenou optiku, když ta její tv ji nemá?!?! V tom příadě je investice do takového kina zbytečnou záležitostí, poněvadž se nevyužije jeho potenciál. TV je v tomto případě nejslabší článek, ale...

...ale pokud má tazatelka satelitní, případně kabelový setobox, pak se dá zvuk natáhnout optikou přímo z tohoto zdroje. Takže z kina do tv kabelem hdmi, zvuk z tv natáhnout optikou z některého jiného zdroje, tedy poku je. Ještě by nám mohla napsat, odkud signál sosá.

pfpetr*

řeší se tu konkrétní 2 výrobky veškeré tvé odpovědi jsou rány do tmy . tzn pokud to telka neumí tak jí nedonutíš ani hdmi 1.4

Klídek chlapi. Nikdo tu nezpochybňuje stireckovo duplexní spojení HDMI, ale v případě této konkrétní TV je jediná možnost distribuce zvuku do domácího kina opravdu jen RCA konektory (cinch).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]