Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím o pomoc mám domácí kino dostal.cz/... a TV mall.cz/... mám zapojené HDMI a optický kabel a i jsem zkoušela scart přes redukci páč v dvd scart není. A zaboha nemůžu přijít ,jak nastavit a by šla TV přes repra. Moc děkuji za pomoc Pavla
Jestli tomu rozumím chcete, aby zvuk televize šel z reproduktorů domácího kina. V tom případě HDMI nepomůže i když zvuk přenáší, protože to je pouze do televize VSTUP. Optické a koaxiální kabely jsou pouze pro obraz. Jsou dvě možnosti. Buďto přes uvedenou scart redukci, která je patrně na RCA (cinch) konektory zapojené do domácího kina, ale v tom případě je potřeba nakonfigurovat scart na televizi (co je vzadu) jako VÝSTUP a případně na domácím kině jako vstup. Anebo vést z televize přímo cinch audio výstup, kterými TV disponuje.
Pánové moc děkuji, na scartu v tv jsem nastavila výstup a na DK vstup a mám zapojený pouze červený a bílý cinch, jen to ještě nedává v 5.1,ale to už bude někde v nastavení zvuku že?
pokud program nebude vysílat 5.1 a bude propojeno dvěma cinchema, tak to nikdy nebude hrát ve vícekanálovém zvuku, než stereo.
je potřeba srávně nastavit domácí kino. tzn. ze kterého signálu bude přijímat audio. např. optikou,hdmi,scart,cinch
hele a jak často se v telce vysílá něco v 5.1 . A další otázka stačí propojení jedním hdmi mezi tv a kinem tak aby přes tento kabel hrálo kino v tv to co si pustím a naopak aby hrálo kino zvuk toho co si pustím v tv? Tímto do nikoho nerejpu opravdu mě to zajímá . pokud budu vycházet z toho co znám lidi ve svém okolý tak propojení hdmi mezi kinem a tv není možné pokud kino nemá hdmi 2x každý totiž vlastní bud reciever od O2 nebo Upc nebo sat který ještě není zabudován v tv a s propojením pak nastává trošku problém a další kde je místo na připojení ps3 do kina? do TV? když do kina zřejmě pujde zvuk a kde mám obraz? když do tv jak pustím zvuk do kina? vím že to jde ale nevým jak když bych k tomu měl použít pouze hdmi . Takže se ptám : Vlastním satelitní přístroj , plochou led tv , domácí kino a konzoly ps3 je možné tyto stroje propojit kabely hdmi tak aby vše mohlo hrát přes kino a kolik konektorů hdmi musí mít tv a kolik kino případně sat
Pokud je potřeba HDMI přepínač, tak třeba tento:
Detekuje automaticky poslední zapnutý vstup a přepne na něj, anebo je možné přepínat ručně.
Dále přenáší digitální obraz v HD kvalitě i zapojení tzv komponentního videa. Ten ovšem nepřenáší zvuk, jen obraz a jen do 1080i..
doplněno 01.10.13 06:31: To komponentní video není samozřejmě digitální
Zpětně komunikovat v tomto konkrétním případě přes HDMI (TV->cokoli) můžeme leda tak, že do toho kabelu budeme mluvit.
Když už to nemůžeš pochopit ode mně, tak jsem ti to musel nakopírovat
A když budeš číst pořádně, já psal o verzi konektoru 1,4, ne o 1,3 a nižší
Přiznám se, že tv tazatelky jsem nezkoumal. Ač mám sharp doma, je podstatně lépe vybavený a vše splňuje. Pak mi teda nejde do hlavy, proč tazatelka psala, že má zapojenou optiku, když ta její tv ji nemá?!?! V tom příadě je investice do takového kina zbytečnou záležitostí, poněvadž se nevyužije jeho potenciál. TV je v tomto případě nejslabší článek, ale...
...ale pokud má tazatelka satelitní, případně kabelový setobox, pak se dá zvuk natáhnout optikou přímo z tohoto zdroje. Takže z kina do tv kabelem hdmi, zvuk z tv natáhnout optikou z některého jiného zdroje, tedy poku je. Ještě by nám mohla napsat, odkud signál sosá.
řeší se tu konkrétní 2 výrobky veškeré tvé odpovědi jsou rány do tmy . tzn pokud to telka neumí tak jí nedonutíš ani hdmi 1.4
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.