Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anténa na televizi

Od: hankas® odpovědí: 26 změna:

Chtěla bych si dát na chalupu starší televizi,ale nevím jakou použít anténu. Stačí,když mi půjdou dva programy.

Tv vypadá asi takto :). inzerat.i-bazar.cz/...

Děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Anténu víceméně jakoukoliv, ale asi dost určitě si budeš muset ještě zakoupit Set-Top-Box. Jedině, že by televize měla digitální tuner a to bych neřekl.

hodnocení

podívám se do papírů,díky :)

zajixxx*

Dokoupit set-top-box a anténu... s klasickým sítem neuděláte chybu... Digi tuner tato televize na 99% nemá, ledaže by jej tam nějaký kutil nainstaloval, přímo do TV... což je nepravděpodobné.

jabraka*
hodnocení

0x

Hanko,

domnívám se,že používat tuto televizi je riskantní.Sám jsem ji před lety měl,odešel u ní VN trnsformátor a tím skončila.K ní se musí asi za 1000 koupit Set top box,když se to spočítá,viděl jsem v nějakém letáku TV za 2100 Kč.Myslím,že by se to vyplatilo,nehledě na výsledný komfort.Anténa pak je to nejjednodušší.Pak stačí odizolovat konec přívodního antenního kabelu a nechat koukat středový drát,asi 60 cm.Na takovou provizorní anténu sledujeme celou škálu programů DBV-T.

JABRAKA

hodnocení

No,ona mě hrála moc dobře a má i zabudované rádio,byla jsem s ní moc spkojená,ale asi Tě poslechnu :)

Díky moc :)

praivo*

Pokud funguje, nech si ji. Settopbox bys mohla za slušnou cenu sehnat třeba na Aukru.

martinhajek*
To je sice hezké, že stále radíš drát místo antény, jenže uvědom si že na 80% rozlohy ČR na to nic nechytneš. Každý nebydlí pár kilometrů od vysílače.
jabraka*

Martine.

Mám vyzkoušeno,že dnes se dobrý signál chytne kdekoliv.Jen se s tou náhradní anténou musí trochu pohybovat.V místnosti nebývá signál homogenní.

JABRAKA

takjan*

To s tebou hrubě nesoulasím. Dobrý signál kdekoliv? Ve snu možná.

martinhajek*
Také mám své zkušenosti. I kdyby si s tím lezl na střechu, často nic nechytneš. To jde opravdu jen blízko u vysílače.
Výjimky existují, často to jde i v místech kde by signál nikdo nečekal, ale těch je málo.
pfpetr*

nevím proč by měl stát litr set-top-boxy.heureka.cz/... já jsem za něj v akci dával snad ještě mín ted se mě tu válí k ničemu klidně vám ho za pár kaček pošlu

hodnocení

Já bydlím asi 15 km od vysílače :)

Na chalupu by mě to stačilo, tak by jsme se mohli domluvit a já bych si ten set-top-box od Vás koupila :)

jirbar*

Ten je fikanej. V dnešní době udat setobox co neumí MPEG4 to chce mít na to náturu.

pfpetr*

Podle sebe soudím tebe že.Nevym co se změnilo v pozemním vysílání anténu už nemám jelikož jsem nakoupil satelity a vyzkoušet to nemohu a ty kačky jsou samozřejmě na poštovný za ten set top box nic nechci tak si nech ty žvásty na cestu z hospody.

doplněno 27.09.13 18:29:

Pokud ten settopbox chcete pošlete mě vnitřní poštou adresu a zašlu vám to na dobírku za poštovný

praivo*

Ale on má pravdu, MPEG4 to opravdu neumí - czc.cz/...

pfpetr*

Spíš šlo o to že nějakej set top box mám doma a paní jsem ho nabízel a pán měl pocit že chci na tom staršim modelu něco vydělat . Navýc paní to chce na chalupu na alespon 2 programy. Co tak ted studuju tak mpeg2 stále v čr jede takže musí být funkční krom maximálně nějakých hd které jsou v tomto případě mimo mísu. Pokud se pletu tak mě opravte

jirbar*

Četl jsem "pošlu Vám ho za pár kaček" né za poštovné. A když již studuješ tak taky přiber pravopis.A jen tak mimochodem, v MPEG 4 budou taky SD programy.

pfpetr*
budou a zrovna tak budou v mpeg2

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Hanko, podívej se zezadu na televizi. Bylo by dobrý, aby tam byla zásuvka pro zástrčku SCARTu. To je kabel, který propojuje ten Seťák a televizi.

hodnocení

Ahoj, tak bohužel, zásuvku pro SCART to nemá, jen pro audio,video a sluchátka. Má to sice svojí vysunovací anténu,ale na ní jsem doma nic nechytla.

jirbar*

Pokud to má vstup pro činče to jest žlutý, bílý a červený vstup, zdířka, tak je to jedno.

hodnocení

žlutý bílý a černý

Anténa na televizi
Anténa na televizi #2

pfpetr*

Scart je ten černej velkej vzadu. Ty vepředu jsou na sluchátka (černej),na video obraz z fotáku ,kamery nebo třeba playstation (žlutej),a zvukovej z uvedených zařízení normálně jsou bílej a červenej a jelikož má tv pouze jedno repro tak má ta vaše pouze bílej.Takže to schrnu vezmete jakýkoliv settopbox k němu připojíte tu anténu kterou ta vaše tv má a kabelem scart propojíte settopbox a telku (na tv ten zadní konektor) bude vám hrát settopbox co umí mpeg2 i ten co umí mpeg2 a mpeg4. Prostě vám stačí jakýkoliv co někde seženete. s pozdravem petr

Philips jak vidím nedodržuje barevné značení audio cinchů, stereo signál - bílý levý, červený pravý. Pokud se jedná o monofonní audio, měl by být cinch černý.

hodnocení

Já těmto věcem moc nerozumím,ale každopadně Vám všem moc děkuju :)

hodnocení

Tak jsem udělala, to co jste mi radil,ale žádný program mi nejde. Chtělo by to asi ještě anténu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]