Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z autozapalovače 12v potřebuji 4,5v

Od: r63 odpovědí: 5 změna:

Potřeboval bych vědět jaký mám dát odpr,abych dostal z autozapalovače 12v napětí 4,5v.Chci to na malou vysílačku,která je na tři tužkové baterie.(3 x 1.5V AAA).Díky Roman

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

2x
kup si redukci z autozapalovace na usb a usmikni kabel ze stare mysi nebo jakykoly jiny
fribble*

USB kabely se prodávají snad s každou koncovkou, co znám - od 3,5 jack po micro usb, třeba by šel některý použít.

r63
hodnocení

Díky za radu.Zjistil jsem na netu,že USB je ke kopi dost,ale který mám zakoupit-jestli s proudem pro 1A nebo 2,1A nebo 700mA -nebo je to jedno?Díky za odpověď.Roman

buss
hodnocení

0x

Zákon páně Ohma, na odporu je třeba dle proudu "spálit" rozdíl napětí. Nebo hledat nějaký zdroj do auta, jsou různé, na mobily a pod. Nebo použít stabilizátor 5 V.

doplněno 26.09.13 17:52:

Tipuji, že se jedná o PMR, pokud nejsou upravené, je jejich výkon 0,5 W.

mkat*
hodnocení

0x

Zaleži to od odberu vysielačky.Mal by byť vyšši ako ma vysielačka.Alebo aspon rovnaky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]