Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor s nahráváním

Od: poiu* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, existuje televizor s úhlopříčkou cca 81 cm, aby měl tyto funkce:

- digitální tuner,

- možnost nahrávání pořadů na HDD nebo připojení externího HDD (bez vlastního napájení),

- možnost vrátit přehrávaný pořad např. o hodinu zpět,

- možnost jeden pořad nahrávat a jiný současně sledovat,

- možnost seřadit vyhledané programy dle vlastní volby?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Konkrétní vám neporadím, ale pokud trváte na " možnost jeden pořad nahrávat a jiný současně sledovat," pak musíte hledat dvoutunerové TV. To výběr docela zužuje. Navíc počítejte s tím, že nahraný pořad je obvykle zakódovaný a na jiné TV, nebo PC jej nepřehrajete.
doplněno 24.09.13 19:01: Spíš asi budete nucen případně dokoupit zvlášť set top box a používat jej pro dívání se na jiný kanál při nahrávání TV. Bohužel to není moc komfortní. Spousta set top boxů umí i nahrávat, ale měl jsem jich už několik a moje zkušenosti s nahráváním těchto krabiček jsou špatné. Nestabilní nespolehlivé, restartují se, k externímu HD se chovají tak, že jsou schopny po pár měsících vytvořit vadné sektory, většina USB flash jim není dost rychlá..
poiu*
hodnocení

Děkuji, musí se jednat o 2 tunery DVB-T, nebo může být jeden DVB-C? Mám příjem signálu ze společné antény.

Pokud je to jen společná anténa na střeše, tak dva DVB-T. Pokud si platíte kabelovku (třeba UPC), tak si nejsem jistý, jestli to vůbec jde, TV by asi musela mít i sloty na dvě CI karty.
poiu*
hodnocení

Jedná o společnou anténu na střeše. Set top box se 2 tunery mám a nahrávání je bezproblémů, ale musím si koupit novou TV a již jsem nechtěl dokupovat set top box. Přemýšlím nad Samsungem, ale bohužel v popisu jsem nikde nenašel, že by měl 2 tunery DVB-T.

doplněno 25.09.13 09:01:

Ještě se zeptám, jak je to s tím vracením vysílaného pořadu zpět. Musí být v TV interní paměť, nebo stačí, když bude připojen externí disk? V současné době mám k TV připojen set top box, v TV pevná paměť není, ale pořad lze vrátit až o 2 hodiny zpět. Díky.

poiu*
hodnocení

Po dlouhém hledání jsem objevil televizor, který má 2 tunery DVB-T, ale jeden je ve formátu MPEG2 a druhý MPEG4 - bude možné na oba tunery přijímat všechny kanály (ČT, Nova, Prima apod.), a tudíž jeden pořad nahrávat a na jiný současně sledovat? Příp. na MPEG2 aplikovat adaptér na MPEG4? Díky.

To se mi nezdá, proč by tam byly 2 různé tunery... Není to tak náhodou jen nešťastně rozepsané a tuner je ve skutečnosti jen jeden? Co je to za televizi?

poiu*
hodnocení

alza.cz/... Zde je uvedeno DVB-T 2× a na jiném e-shopu bylo uvedeno DVB-T MPEG2, DVB-T MPEG4. Zasla jsem dotaz přímo do Philips, tak uvidím...

ladinpraha*

Z návodu Philips 37PFL6007 - jestli ti to pomůže k rozhodnutí.

Televizor s nahráváním
poiu*
hodnocení

Díky, ale "během nahrávání nelze přepínat televizní kanály". :(

hodnocení

0x

Možnost jeden pořad nahrávat a jiný současně sledovat je možné při digitálním vysílání pokud jsou oba v jednom datovém proudu (třeba na satelitu mi to jde s CT1 a CT2 ale už ne třeba CT1 a JOJ). Ostatní věci mají dnes prakticky všechny nové tv.

Ani toto ale všechny televize neumí. Měl jsem Gogen, ta to uměla, ale reálně to bylo nestabilní a záznam se pak sekal. Teď mám Philips a ta neumožňuje při nahrávání přepínat vůbec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]