Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,obracím se na Vás s prosbou,kdo má jaké zkušenosti,týkající se vysoké částky tj pokuty od vodafonu za porušení smlouvy,poněvadž jsme neplatili včas?díky..
Nechci moralizovat, ač se mi to stále tlačí na jazyk. Osobně bych to řešil pokorou a soustavným dožadováním se. Žaloba nic nevyřeší. Pokud nechce přistoupit na dohodu zák. linka, jít výš. Vysvětlovat, že exekucí nic nezískají a naopak domluvou na spl. kalendář jim to splatíte. Víc vám asi nezbývá.
Dobrý den, rozumím tomu tak, že z Vaší strany byla porušena smlouva, Vodafone uplatňuje smluvní pokutu nebo penále z prodlení a Vy se chcete bránit žalobou? A spor chcete vyhrát?
A na advokáta a soudní výlohy máte peníze? A že spor zřejmě prohrajete, také víte? A potom se dostanete do ještě horší situace. Je ta pokuta nebo penále uvedeno ve Vaší smlouvě, tak aby jste o tom předem věděl? Zdravím!
doplněno 23.09.13 10:42:Děkuji Vám za upřesnění dotazu. Zdá se, že celá situace má již svůj vývoj a je pokročilá. Můžete se obrátit na advokáta, který si prohlédne všechny písemnosti i počáteční smlouvu a podle toho bude vyhodnocovat, jaká je možnost obrany nebo další postup. To je placené. Také se můžete obrátit na Poradnu při finanční tísni, kde je poradenství bezplatné. Více viz odkazy: penize.cz/... financnitisen.cz/...
Dobry den,trikrat jsem nezaplatila fakturu a dluh vyskocil na 9000,- a ja jelikoz ty kc bych nedala z pouhe materske dohromady,ponevadz mobil s pausalem jsem brala pro syna ,ktery prisel o praci,tak jsem pozadala vodafon o splatkovy kalendat a oni mi odpovedeli,ze splatk kalendar nedavaji a at si pockam na dopis od vymahani a ti by mi mohli vyhovet,ale ani oni nevyhoveli a tak se mnou vodafon ukoncil smlouvu a naucoval si celou dobu na kterou jsme se upsali a k tomu pridali pokutu ve vysi 40000,- a chteli to opet zaplatit do trech mesicu,coz nedam do kupy ani nahodou....Me jen mrzi,ze nevyjdou vstric,kdyz uz se neco takoveho stane,ja to chtela resit a poslilala jsem po 5000,-,ale ono jim to nestaci a navic mi vyhrozujou exekuci...kdybych ty kč mela,tak bych je zaplatila naraz,ale bohuzel nemam,tak proto jsem napsala sem a zadam o radu?Diky ...Valisek
Také odhaduji, že jde o smluvní pokutu za neplnění závazku. Je-li tomu tak, zkuste zavolat na zákaznickou linku, vysvětlit, jak k prodlení došlo a požádat o prominutí pokuty.
Jde-li o krátkodobou zálůežitost a máte-li již vše srovnáno, mohl by Vám Vodafone vyhovět. Právní nárok na prominutí pokuty ale není.
Se zakaznickou linkou jsem to resila od dubna do cervna,ale nevyhoveli mi,zadala jsem je o splatk kalendar ,v dopise jsem vysvetlilas proc se tak stalo,ze jsem nezaplatila a mela jsem snahu to resit,ale oni byli neochotny a ja uz jsem z toho zoufala,jak mam zaplatit 90 tis do trech mesicu,to nevim,kdyz jsem na materske,nehlede na to bych pochopila jejich chovani,pokud bych nereagovala,ale takhle je to sprosta zlodejna ,ale chyba je to mmoje,coz si uvedomuji,ale nemuzou preci chtit takovou sumu naraz a jeste vyhrozovat exekuci nebo v dnesni dobe vlastne muzou kazdy vsechno,ze?...
Kazdy muze to, co mu dovoli zakon a jeho vlastni rozum.
Napriklad nevydelecna zena na materske ma plne pravo podepsat smlouvu s operatorem, aniz by mela na splaceni.
Co synacek? Nepomuze?
Syn to prave resi se mnou a daval mi tech 5000,chteli jsme to splacet,ale jim to nestaci,proto me to mrzi...,ze nevyjdou vstric?u pravnika jsem byla tez,ten mi rekl,ze mi asi nic nezbyde nez zaplatit a nebo bych mohla zkusit podat navrh na prezkoumani na telekomunikacni urad,ale neucinila jsem tak,nemam silu a bojim se,ze to bude stejne k nicemu..
90.000 se mi také zdá hodně. Zkuste se ještě obrátit na oddělení stížností (nedávno jsem takto uspěla u T-mobile).
Ale neřešte to jako stížnost, stejně jako Ringo doporučuji pokoru (jste si vědoma pochybení a hodláte je napravit).
doplněno 05.10.13 06:10:Liduš,
v dotazu se píše o 9.000, ale v tomto příspěvku už píše "90 tis".
Dále píše o pokutě 40.000 a o snaze dohodnout se na splátkách po 5.000 Kč. (právě kvůli možnosti překlepů/přehlédnutí radši trojice čísel odděluji tečkou).
Ovšem i 40.000 je dost vysoká pokuta ...
doplněno 05.10.13 06:11:A zde je znovu 90.000 Kč.
Ivzez čtu to po třetí, píše 9 tisíc, pak 90 myslím, že jde o omyl a 90 je nesmysl. Souhlasím s Ringem.
Pro upřesnění,dluh mi činil 9.000,-,ale jelikož jsem ho nezaplatila do určité doby,tak se mnou vypověděli smlouvu na kterou jsem se upsala tj.dva roky a naúčtovali si ten zbytek té doby a k tomu mi připočetli 40.000,- pokuty za porušení smlouvy pro neplacení,to je na vysvětlenou...a mluvit se snima nedá a už vůbec ne s vymah agenturou,ani oni mi neschválili splátkový kalendář i přesto,že jsem jim napsala,že z mateřské to nemůžu uhradit...
Smluvní pokuta je tak nepřiměřeně vysoká a příčí se dobrým mravům
Více na: zpravy.e15.cz/...
Zkuste si přečíst třeba tohle a dohledat další informace.
Já už jste z toho zoufalá,od dubna to s nima řeším a ted už s vymahací agenturou,řešila jsem to s pokorou a upřímně jsem vylíčila mou situaci,ale nebere se zřetel,bohužel?Mě jen mrzí,že člověk ,který tu situaci chce řešit,tak ho stejně posuzujou jako neplatiče a to přesto,že jsem se snažila splácet,přesto pořád vyhrožujou exekucí a chtějí po mě uhradit zbytek dluhu tj 78000 do dvou dnu po oznamení zprávy ,což je nepřínosné...Nechám to osudu,poněvadž domáhání nějaké dohody není...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.