Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení CVBS na RGB signál

Od: drvolt* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

Mám takovou zvláštní otázku. Potřeboval bych napojit CVBS signál ze žlutého Cinch konektoru na přístroj který beží na principu RGB. Konkrétně se jedná o napojení couvací kamery na orignální rádio s obrazovkou v autě. Rádio má 5 drátů. Red, Green, Blue, sinchro a GND signály. Už sem na ně napojil scart, díky kterému jede na obrazovce spotřebič, který podporuje NTSC. Teď mám problém jak napojit ten cinch který má vše ve dvou kontaktech. Zem-GND a obraz. Když na konektor napojím zem na zem a zbylé 4 kontakty na prostřední kolík tak obraz nejede. V momentě kdy oddělám jeden z kabelů barvy např Green, oběví se obraz ale chybí na něm zmiňovaná barva. Obraz by mi stačil i černobílý, jen když nebude podbarvený jen jednou nebo dvěmi barvami... Když prostě postupně napojuji Synchro, a barvy tak obraz jede ale je zabarvený podle toho který drát připojím ale jen do doby než připojím všechny. Pak obraz zhasne... Doufám že mě pochopíte a snad i poradíte

Moc dík za odpovědi...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je docela oříšek, do kompozitního videosignálu jsou zakodovány všechny složky videa - synchro, R, G, B a to v systému PAL, SECAM nebo NTSC. Převest jej jednoduše do RGB není moc jednoduché, asi by pomohl převodník CVBS-VGA. Je relativně složtý a drahý.

martinhajek*
hodnocení

0x
Kdyby přijímal signál YPbPr, tak by to šlo připojit do "Y" (jas) a šlo by to černobíle. Takhle ale ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]