Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

12VDC větráček na zdroj 24VDC

Od: dzafroo* odpovědí: 9 změna:

nazdar lidi mám takovou otázečku, potřebuji rozjet větráček 12VDC/0,21A nebo větráček 12VDC/0,30A. Mám kdispozici dva zdroje. První dává 24VDC/1,25A a druhý dává 24VDC/1,8A... Můžu připojit dva větráčky k jednomu z těhle dvou zdrojů? Nebo poraďte jak zredukovat těch 24VDC na požadovaných 12VDC...Prostě potřebuji rozjet jeden nebo oba větráčky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x
Kdyz budou.zapojene v serii, tak na kazdy pujde 12V a bude to v pohode.
hop®

No, není to úplně pravda, větráček s nižším proudovým odběrem má větší vnitřní odpor, vezme si z těch 24V menší polovinu, ten druhý bude trošku zatížen přepětím na napájení, ovšem v tomto případě to snad nebude tak markantní rozdíl, nebál bych se to zkusit. Zdroje vyhoví oba...

Ten menší bude mit naopak větší napěťí
Kdo bude mit větší ubytek napěťí? Když v serii bude odpor 15r a 22r
?

mkat*
hodnocení

0x

Alebo ak chceš použiť len jeden ventilator ,tak môžeš použiť niečo taketo: volta.estranky.cz/...

Alebo tu možno niečo objaviš : google.sk/...

praivo*

Radši něco jako tohle (nebo dva, ke každému větráku jeden).

Nad tim jsem taky přemýšlel jen nevim jaké ma tazatel možnosti .
V našich podmínkach se 78 xx shání velice dobře a za par šupu.
Dc dc měnič také...
Na to nemusí stavět niakej velkej zdroj na to stačí 7812 1,A... A jeden keramickej kondík
praivo*
23.09.13 18:41

Dva.

12VDC větráček na zdroj 24VDC

Nejduležitější je ten na vstupu na výstupu se už dá vynechat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]