Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení sporáku na 380

Od: ta odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych zapojit sporák, ale z přívodního 380 kabelu na mě koukají 4 dráty - 2 černé, 1 hnědý a 1 žlutozelený. Poradí mi někdo kolik kabelů a jak bych měl zapojit. Který kabel je nulák, pokud tu není žádný modrý kabel?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Černý a hnědý jsou fáze, zelenožlutý je vodič PEN, tedy nulák společný s ochranným vodičem (jde o starší elektroinstalaci TN-C). U nových sporáků bývají dodávány propojky (většinou zastrčené přímo v krytu svorkovnice), kterými lze propojit svorku N a svorku PE (uzemnění) ve sporáku a pod svorku PE pak upevnit i přívodní zelenožlutý PEN.

doplněno 23.09.13 22:05:

Není zač, hlavně že se podařilo ! *slunce*

belkvl*

doplnim: casto byva schema prilozeno v navodu ci uvnitr :)

ta
hodnocení

Děkuji Vám mnohokrát, trošku jsem se s tím pral, ale vše se zdárně podařilo :)

kepio*
hodnocení

0x

Pokud se právě nechystáš spáchat sebevraždu a nebo vyhořet tak si raději zavolej elektrikáře .

21.09.13 20:32
hodnocení

0x
400

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení sporáku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]