Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutá televize vrčí

Od: kaachorra* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, máte někdo zkušenosti... Mám LED TV Samsung a i ve vypnutém stavu začne vrčet..není to hned,třeba až když je dve hodky vypnutá... Kolikrat me to i vzbudi,nikdo jiny to neslyší,ale já ano..:) Musím jí zapnout a znova vypnout, je to už na budku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Pokud myslíte vypnutá, jako že nebliká obraz, ale svítí dioda, mohl by to být transformátor. Občas jsem to u některých spotřebičů také slyšíval. Ale jak je to u nových LCD nevím.

doplněno 08.01.13 21:03:

Jak píše gumídek, spotřebyče žerou i ve stand-by režimech a ročně to nějakou tu kačku dá. Možná bych zkusil vyreklamovat a pokud by to dělalo i u druhého kusu, tak bych to prostě vypínal.

doplněno 08.01.13 21:06:

Prodlužka s třemi zásuvkami a vypínačem, 1,5m vyjde na 60,-Kč. Potom máte po problému + ušetříte peníze. Některé staré spotřebiče (možná i některé nové) ale tím přijdou o nastavení.

kaachorra*
hodnocení

přesně tak svítí dioda... já jí ani nijak na pevno vypnout nemůžu... Dělá to už od začátku co jí mám..a to jí mám půl roku, takže chuťovka.

gumidek*

Proč jí nemůžete vypnout napevno vytažením ze zásuvky. Stejně ve stend-by režimu bere proud a nevíc vrčí...

Normálně i vytáhněte a nic vrčet nebude. Já mám normálně prodlužovačku s vypínačem a tam settopbox,dvd a tv a na noc to vypnu a je to (samosebou nejprve vypnu tv a stb tlačítkem a až jako usnuté odpojím od sítě).

Mě zase settopbox slabě píská, ale nic hrozného (ve vypnutém stavu)

kaachorra*
hodnocení

jooo to mi právě taky někdo radil at si koupím ten prodlužovák s tím vypínačem... jinak takhle to ze zásuvky vypnout nemůžu,mám to za stěnou a kdybych tam měla lézt každý den za to, raději bych jí nepouštěla..:)

luke237
hodnocení

0x
Pripada mi divne, ze by nekdo slysel vysokofrekvencni trafo *ee* *sok*
Nevi nekdo, jak jsou resena pomocna trafa (kdyz je pristroj ma) pro Stand-by rezim? Nejsou to nahodou nejake malinka trafa na 50Hz z plechu? Nebo je to 50Hz toroid? Nebo nejake superminiaturni VF trafo?
Pokud má zařízení zvlášť trafo pro stby režim, tak je to malinké trafičko s plechama, ale to uz se snad dneska takhle nedělá. Vzhledem k lepší účinnosti spínaných zdrojů je lepší všechno napájet z něj. Trafičko je ale vzhledem k jednoduchosti bezpečnější.

tomasgulas
hodnocení

0x

Mně tohle dělá skládaná hi-fi věž Technics. Starší kousek, ale AA třída a dělala to vždycky. Dříve jsem se z toho mohl zbláznit, ale tak 13 let je mi to už naprosto fuk. Nevím, čím to je, zvykl jsem si :)

P.S. jj, je to ve standby režimu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]