Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Android vs plná paměť

Od: maka1 odpovědí: 5 změna:

Pořídil jsem si svůj první android a nemůžu na něm skoro nic provádět, protože má telefon plnou pamět. No ,ale když se snažím ve správci aplikací smazat nebo přesounout některé apliakce na sd kartu, tak to prostě nejde, jelikož ikonky jsou neaktivní a SD karta zůstává naprosto nevyužitá.
Dále tu mám problém s GPS navigací a offline mapami.
Jak můžu docílit toho abych mohl použít navigaci do auta nebo například pro geocachign tím způsobem, že se nemusím připojovat k inernetu. Už jsem si tam stáhl snad 3 různé aplikace, a pořád nemůžu využít GPS s oflfien mapami.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Aplikace, které jsou systémová nelze bez rootu smazat, doporučuju odinstalovat aktualizace, zmenší se tam velikost. Běžné postahované aplikace lze na kartu přesunout. Pokud to nelze, tak bych prvně zkusila restartovat telefon pak chvíli počkat až vše naběhne znovu a zkusit přesunout znovu. Pokud to nepůjde, tak je otázka zda teleofn SD kartu vidí.

Na Geocaching doporučuju Locus. Zkus free verzi pak se dá pouti za 200,- PRO verze (bez reklamy, rozšířené funkce) a do něj stahovat vektrové OSM mapy.

hodnocení

0x

Hehe..

To je rada za všechny peníze..

Pokud má tazatel/ka pomalejší mobil, musí se snažit ít jich tam co nejméně a mazat všechna data po aplikacích.

To kerrys: Pokud bych porovnal možnosti/cena nevidím tu OS lepší než Android.

doplněno 20.09.13 17:49:

Nechápu ty nektivní ikonky..?

Plně offline navigace pro GC je třeba c:geo. Stačí doma stáhnout data, a pak už jen vyjít a hledat :)

davidecek:

neaktivní ikonky jsou způsobeny jednoduše, tazatel přesunul aplikace pomocí nějakého file manageru a ne pomocí nabídky v telefonu nebo Android asistentu. Pak ikonky zůstanou na ploše, ale nenajdou aplikaci.

pro tazatele:

aplikace se musí přesunout na kartu pomocí nastavení - aplikace - přesunout (pokud to konkrétní aplikace umožňuje)

nebo si stahněte android asistent ten na to automaticky upozorní, že aplikaci je možné na kartu přesunout a v nástrojích má na to ikonku, vlastní přesunuti ale stejně nedělá sám, ale skočí do toho nastavení telefonu, ale skočí tam rovnou.

Jde taky o co je to za telefon a jakou má verzi androida.

Jen jsem chtěl, aby tazatel upřesnil ty "neaktivní ikonky" jestli myslíme to samé :)

maka1
hodnocení

muj telefon je HTC HD2 s aktualním androidem 2.3.7 od Nexusu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]