Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Multimetr DT9205A

Od: lordweb24* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, plánuji pořídit multimetr. Využití bude občasné na sem tam nějaké přeměření elektrorozvodů ať už ve vozidle, v přívěsném vozíku, tak okolo domu, kde jsou zásuvky na 240 i na 380 V. Neplánuji pořizovat nějaký extra měřič. Na internetu jsem našel tento : aukro.cz/... a chci se zeptat zda by plně vyhovoval a splňoval mé požadavky a podmínky. Říkám občasné. Předpokládám, že ho vytáhnu tak 1x max 2x za měsíc. Eventuálně poraďte jiný. Děkuji

doplněno 17.09.13 17:29:

ještě je ve hře druhá varianta. Předpokládám, že kvalitnější: ampermetry-a-voltmetry.he/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tento mám taky a na takové potřeby bohatě stačí, jen z vlasní zkušenosti doporučuju koupit pořádné měřicí sondy, koupil jsem na GME tuším za 170 korun a vypadají snad nesmrtelně :)

praivo*

Ano, na základní měření stačí, mám dva s těmito kabely a fungují docela dobře, ale na měření v síti je radši nepoužívám. Na to mám PeakTech 3315 USB za asi dva a půl tisíce, tazateli doporučuji alespoň něco jako toto toto.

doplněno 17.09.13 17:35:

Teď jsem si všiml doplnění - ten UNI-T by taky šel, ale osobně bych šel do nějakého automatu, pak nehrozí, že např. při měření síťového napětí zůstane rozsah nastavený na 20 V.

daniell*
hodnocení

0x

rozhodně ten UNI-T , jsou to kvalitní výrobky a při takovémto malém užívání vám možná vydrží i do smrti...

doplněno 17.09.13 17:35:

Jako elektrikář také rád šáhnu po přístrojích výrobce UNI-T hlavně protože za málo dostanete dost "muziky". Multimetr UNI-T mi vydržel skutečně dlouho a to ani nestihl mezi měřením vychladnout - a to se líbilo někomu jinému a tak se někdo rozhl že se stane jeho novým majitelem (na stavbě mi ho někdo ukradnul) ale koupil jsem si opět UNI-T doporučím i ProSkit také patří k těm levnějším, ale dobrým.

doplněno 17.09.13 19:01:

ohledně toho rozsahu většina multimetrů už má to že pokud je rozsah špatně nastavený tak se nic nestane na displeji se objevý čárka nebo křížek nebo plný displej nul a žádné hodnoty se nenaměří až se nastavý správný rozsah multimetr měří...

praivo*

Ten můj je v podstatě klon UT70B, nemáš s ním nějaké zkušenosti (pro porovnání)?

lordweb24*
hodnocení

Děkuji za rady vezmu uni-t :)

Já používam tento gme.cz/... v srpnu byl v akci za 300 kč tak jsem po něm sahnul a udělal jsem dobře

jj tento pouzivam i jako elektrikar v robote a nemuzu si stezovat , jen vymenim jednou za rok baterku a jedu dal , je to nesmrtelny multimetr

bral jseh ho hlavě kvuli měření ac proudu

buss
hodnocení

0x

Mně na nich vadí při sporém používání ta 9 V baterie a tak leží v šuplíku a používám nesmrtelný Avomet, jeho variantu DU10 či klony.

rnk*
hodnocení

0x

Tohle: ok1cjb.cz/...

by mě asi přesvědčilo koupit ten první.

praivo*

V testu je ale úplně jiný model.

rnk*

Je tam DT9205A a zde zmíněný UT33.

praivo*

Jenže odpovídáš tazateli, který odkazuje na UT39A.

rnk*

Je to podobný typ stejného výrobce a na DT9205A se ptal také.

praivo*

Ale že je podobný ještě neznamená že je také špatný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]