Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony Xperia J (An.) vs. Nokia Lumia 620 (WP8)

Od: mahtiel® odpovědí: 33 změna:

Stojím už definitivně před volbou nového telefonu a rozhoduju se mezi Xperií J s Androidem nebo Lumií 620 s WP8. Ráda bych ovšem znala i vaše názory a především zkušenosti. Xperia je levnější, ale údajně nemá automatický jas dle světelných podmínek okolí. Jinak parametry až na operační systém a počet jader jsou si dost podobné. Jinak se mi docela líbí Lenovo (ale to se k nám bohužel ofiko neprodává).

No a druhá otázka, raději koupit mobil z oficiální české distribucie za dražší penízky nebo i můžu i risknout i z distribuce neoficiální (některé eshopy nakupují třeba za levno v rámci EU a pak s rabatem prodají u nás) - kvůli záruce a pozáručním servisu

Děkuji za odpovědi :)

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lumia 620

Angry birds existuji a behaji v pohode, stejne jako jine hry. Obecne je cely system plynuly a bez sekani.

Synchronizace a skydrive funguji velmi dobre.

Aplikaci je dost, ale obcas nejaka precejenom chybi, ktera by se hodila. Rozhodne nemuze Androidu ani naznakem konkurovat.

Na druhou stranu neni takove mnozstvi skvaru.

Fotak stoji na dnesni dobu za starou backoru.

Mobil se cca v 2-3 tydenich intervalech sekne a je potreba vyndat baterku.

Obcas ma problemy pripojit se k WIFi. Rekl bych, ze to bude neco s citlivosti cipu, anteny a pod.

Obcas, i kdyz se k WIFI pripoji, se nedostane na internet. Rekl bych nejaky problem s naleznutim DNS.

620 snad jako jedina z Lumii nema zabudovane FM radio.

Velky problem WP8: Neexistuje notifikacni centrum a programy nejdou shlukovat podle zamereni. Vse ciste podle abecedy. To je asi nejvetsi bolest.

-

Za 3300Kc, za ktere sem ho jako novy koupil je naprosto v pohode. Za 5 a vic uz bych ho po zkusenostech co s nim mam nebral.

doplněno 16.09.13 18:00:

Tim nadpisem Lumia 620 nerikam, ze je to moje doporuceni pro Vas. Jde pouze o nadpis pro me dalsi radky.

hodnocení

jinak kamrád, který má 620, tak říkal, že během září by měly mít i tyto telefony FM rádio :)

Ano. To je pravda. Lumie dostanou software pro FM radio.

Jde ale o to, ze 620 nema jako jedina (mozna i nektera dalsi nizsi, to ni nejsem jistej) potrebny hardware.

doplněno 16.09.13 18:28:

respektive ho uz dostali.

hodnocení

0x
Když se budete ptát, které oblečení je lepší, tak taky napíšete, jestli má být na svatbu, do práce, nebo třeba na turistiku..
I u mobilu je dobré dobré napsat, co od něj očekáváte a jaké jsou vaše priority.

hodnocení

0x
Tak já bych volil Nokia Lumia 620, kvůli plynulosti systému.

Nač je dobrý plynulý systém, když do něj nejsou žádné aplikace? Navíc to není pravda, android nemá s plynulostí chodu žádný problém.

Do Windows Mobile jsou aplikace, jenom je jich méně než do Androidu. Mě se Android seká, možná to bude aplikacemi, ale když jsem měl iPhone, tak jsem tam toho měl hodně aplikací a her a NESEKALO se to. Takže to bude tím Androidem
praivo*
A jaký jsi měl mobil? Ono to je i o HW...
To je jasný, že záleží na HW telefonu. Měl jsem iPhone4s 64gb a mám Samsung Galaxy Note 2.

dedkoid*
hodnocení

0x

Porovnání na GSM Arena: gsmarena.com/...

Porovnání fotoaparátů: gsmarena.com/...

hodnocení

Lumia 720 je už za mým cenovým stropem, z oficiální distribuce se pohybuje kolem 7300 Kč, což už je poměrně dost

dedkoid*

Blbě koukám, srry.

Co toto? mironet.cz/...

Všim je tu o moc lepší než Xperi J a Lumia.

hodnocení

Je sice pěkné, že má dobré parametry, ale taky je vyšší cena. Na Heurece mi to ve specifikaci ukázalo pohotovostní režim 7 hodin, což je asi blbost, si neodokážu představit nabíjet telefon několikrát denně, pokud bych ho naplno nevyužívala.

dedkoid*

to je blbost.

Kapacita baterie 2300 mAh

Až 483/885 minut (2G / 3G) - to je délka hovoru

Až 168/218 hodin (2G / 3G)

doplněno 16.09.13 23:14:

vůbec nepíšete kolik do toho hodláte vrazit

hodnocení

tak od mobilu chci očekávám hlavně volání, internet, hudbu, foťák, případně nějakou hru pro zpestření, podnikatel nejsem, takže nepotřebuju žádnou synchronizaci s Officema v PC, což některé mobily snad umí, sms už moc neposílám

mmmooo
hodnocení

0x

Těžké rozhodování... Sony i Nokia jsou obě výborné značky, ale co se týče OS, jednoznačně vítězí WP8. Je plynulejší, neseká se jako Android a nejsou v něm viry. Kecy typu "na WP8 nejsou žádné aplikace" ignorujte, je na něj dostatek aplikací pro normální práci i zábavu.

hodnocení

dají se sehnat pro nokii s WP8 nějaké freeware hry nebo se dá něco stáhnout (třeba Angry Birds nebo Bejewelled? ty si na přítelově tabletu s androidem občas zahraju)

prokop*
Ovšem má i pro někoho zcela zásadní nevýhody
- telefony s WP dostaly nálepku "smartphone", ale ve skutečnosti jde o "dumbphone". Sice výborné, ale se smartphony nesrovnatelné.
- není to otevřený OS, naopak je totálně zadrátovaný a nejde v něm přizpůsobit prakticky nic.
- nemá podporu USB Mass Storage.
- má jednu jedinou centrální hlasitost pro všechny zvuky.
- neexistuje jediný model s klávesnicí.
- ...
Mimochodem: Viry nejsou v žádném mobilním OS. Navzdory tvrzením některých výrobců mobilních antivirů (nebo přinejmenším zavádějícím, neřkuli přímo lživým popisům jejich produktů - to se týká prakticky všech), bulvárních pisálků, rádobyodborníků a laiků (těm jediným se to dá prominout)

hodnocení

mrkla jsem se na srovnání foťáku a test vyšel spíše ve prospěch Nokie: gsmarena.com/...

praivo*

Na optiku Carl Zeiss nemá ani iPhone...

hodnocení

Tak jsem se nakonec rozhodla pro tu Lumii 620, ještě otázka, je lepší koupit telefon z oficiální distribuce (ta se dá pořídit třeba v Sofcomu za 4900 Kč, pobočku má třeba v Brně, kde bydlím a se Softcomem už mám zkušenost) nebo pár stovek ušetřit a jít do neoficiální distribuce? Jde mi hlavně o záruční a pozáruční servis. Budu ráda především o zkušenosti, v jakém eshopu či kamenném obchodě raději nenakoupit a kde vám naopak vyšli maximálně vstříc. Slyšela jsem, že údajně třeba O2 má nějaký pofidérní servis, kde někdy v rámci záručních oprav neuznají jasné výrobní vady.

dedkoid*

Tak pokud bájde o zár. a pozár. servis, tak ofiko. S šedivkama jsou jen trable.

Lepší je koupit CZ distribuci.

Jasně, cpěte do chřtánu oficiálním distributorům prachy. Kupoval jsem několik mobilů, digifoťáků a profi blesk z šedého dovozu a nikdy žádný problém. Právě naopak solidní šedivý dovozce se s vámi nehandrkuje v případě reklamace a rovnou to vymění za nové zboží. V případě toho blesku jsem ušetřil 30% proti nejlevněšímu oficiálnímu dovozci a to rozhodně nebyla malá částka.

Je přece hodně nahlavu, že ten kdo dováží zboží ve velkém (oficiální distributor) prodává zboží dráž :-D

No právě SOLIDNI prodejce Šedého dovozu reklamaci uzná, případně vymění telefon nesolidní prodejce Vás pošle někam a servis si zaplatíte sám.

A jak se chovají autorizované servisy? Stačí si najít jen stížnosti na poradně :-D

Možná, že nakonec s výrobky z šedého dovozu je mnohem méně problémů.

Ale jak jsem psal už několikrát, čecháčkové když si něco kupují, tak místo toho aby mysleli především jak jim bude výrobek sloužit / dělat radost, tak první co řeší, co budou dělat až se jim výrobek náhodou porouchá, zdali má záruku a pokud možno co nejdelší - nejlépe doživotní :))

Já jsem ve svém životě utratil mnoho peněz za všemožnou elektroniku a nikdy jsem záruku neřešil, ona ta technika má duši a vycítí, že jí člověk nedůvěřuje nebo co, protože jsem téměř nic nereklamoval :)

hodnocení

přemýšlímj o těchto dvou eshopech s možností osobního vyzvednutí:

sunnysoft.cz/...

smarty.cz/...

hodnocení

Tak jsem volala do Smartů a mají smlouvu se záručním servisem Arvato (ten v případě komplikovaných vad pak posílá telefony na opravu do Německa), u SunnySoftu spolupracují údajně s více servisy - Cellnet, DPS mobile nebo tak nějak, Český mobil a Britex, o Britexu jsem slyšela hodně nagativ na netu, ale u Sunny Softu mi řekli, že když z ednoho servisu vrátí telefon, že tam není vada, ale ta tam přesto zůstává, tak to předají zpravidla do dalšího servisu

doplněno 20.09.13 09:29:

no a Softcom to posílá někam do Maďarska, mám radeji vybrat eshop, který to posílá do českých servisů nebo je v Maďarsku nějaký dobrý specializovaný servis Nokiií? Britex je údajně "specializován" na všechny mobily a proto to taky tak vypadá

Jak jsem už psal, místo toho aby si člověk představoval jak bude telefon využívat, má plnou hlavu toho jak jej bude reklamovat při závadě :) :) Uvědomuje te si, že v některých zemích vůbec záruka není a díky tomu mají zboží podstatně levnější? Kdo trpí strachem, že se něco porouchá tak si za záruku připlatí. U nás je elektronika relativně drahá a lidi se nechají zblbnout a jsou schopni si připlácet za prodlouženou záruku :-D

Jinak Sunny Soft je hodně solidní firma.

doplněno 20.09.13 11:51:

praivo:

u těch pidiobjektivů na mobilech je "Carl Zeiss" jen nápis oblbující lidi.

Na fotoaparatu je nejdůležitější objektiv, ale u mobilu je to spíš dirkova komora, vše je to spiš o zpracování obrazovym procesorem.,

hodnocení

nakonec jsem si pořídila v akci Lumii 520 a spokojenost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]