Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepolování tužkové baterie?

Od: jeffik* odpovědí: 3 změna:

Zkolabovala baterka. Přeměřil jsem 3 tužkové baterie. Dvě měly podnapětí, třetí byla přepolovaná! a měla minus 0,5 V. Jak je to možné? Dík za vysvětlení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Je to normální. Ta co se vybije nejdřív je přepólována těmi dvěma proudem do spotřebiče. Toto bývá čast důvodem rychlé smrti akubloků v nářadí a pod.
doplněno 15.09.13 13:41: Obrázek jsem nenašel, tak jsem upatlal toto. Jsou to tři baterie v sérii a spotřebič. Pro názornost jsem tu, co první ztratila napětí, namaloval doprava. Prakticky se to chová, jako přepólovaná nabíječka. Proto je důležité baterie v sérii nevybíjet pod povolené napětí.
Přepolování tužkové baterie?

hodnocení

0x

Měříte doufám voltmetrem, přepnutý ve správném rozsahu, a červený kablík na + a černý na - baterie?

jeffik*
hodnocení

Samozřejmě. Jen stále nechápu, jak se elektrochemický zdroj může přepolovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]